Surte BK i praktiken klart för spel i division ett

BOHUS. Allt tyder nu på att Surte Bandyklubb spelar i division ett nästa år. Oavsett om klubbens protester går igenom eller ej saknas det lag i både ettan och allsvenskan. – Det ser väldigt ljust ut, men jag kan varken dementera eller bekräfta om vi spelar i division ett nästa säsong, säger Surtes Johan Östling som har engagerats i frågan.

BOHUS. Allt tyder nu på att Surte Bandyklubb spelar i division ett nästa år.
Oavsett om klubbens protester går igenom eller ej saknas det lag i både ettan och allsvenskan.
– Det ser väldigt ljust ut, men jag kan varken dementera eller bekräfta om vi spelar i division ett nästa säsong, säger Surtes Johan Östling som har engagerats i frågan.

När Surte BK inte lyckades ta sig upp med hjälp av de sportsliga resultaten tog styrelsen en annan väg. Seriesegrande Kållereds SK har plockat spelare från både Mölndals A- och B-lag. Det tittade Surte närmare på och fann det omöjligt att låta spelare vandra mellan tre lag, särskilt när två av dem spelade i samma division (Mölndal B och Kållered). Protesterna har avlöst varandra och nu väntar ett protestmöte hos bandyförbundet region syd som handlägger ärendet.
– Första protesten avslogs och förutom att vi har överklagat det beslutet har vi också skickat in en ny protest baserad på utslaget i vårt första klagande. Där säger man att det är okej med två lag i samma serie, men då kan det inte samtidigt vara möjligt att låta spelare från ett tredje lag, dessutom ett A-lag högre upp, spela där också. Du kan inte både ha kakan och äta den, säger Johan Östling.

Oavsett vad förbundet tar för beslut om protesterna ser det i praktiken ut som om Surte BK ändå kommer att ta klivet upp. När Surte BK drog sig ur allsvenskan i fjol uppstod ett hål, likadant blev det i division ett västra där Kungälvs SK tackade för sig.

Vill upp
– Vi vill upp. Det är det enda som gäller och vi vill ha ett snabbt besked eftersom jakten på spelare redan är igång, menar Johan Östling.

Någon form av underhandsbesked verkar klubben sitta inne med för lagkapten Adam Rohr var på ett strålande humör när lokaltidningen når honom.
– Såsom jag har fått situationen beskriven för mig finns det egentligen bara ett beslut. Vi har ju klara papper och dessutom anser jag att vi har varit bäst i serien. Surte hör hemma högre upp och vi tänker inte nöja oss med division ett. Målet är att vara tillbaka i allsvenskan så snart som möjligt, säger Adam Rohr som er många positiva effekter av ett snart avancemang.
– Intresset för att spela i Surte är stort, särskilt med tanke på de förutsättningar som en inomhushall innebär. När vi är tillbaka på en acceptabel nivå blir klubben återigen attraktiv. Det är flera av spelarna som tidigare har spelat i klubben som gärna vill återvända.

Att truppen måste förstärkas inför ett avancemang råder det ingen tvekan om. Adam Rohr har bilden klar för sig.
– Vi behöver bredda truppen och en spelare per position skulle inte sitta fel. I år fick många av de äldre trotjänarna rycka in och vi är dem skyldiga ett stort tack, men de vill säkert inte träna så mycket som bandyettan kräver.

Tvingades starta om
Surte BK tvingades starta om sitt A-lag efter ekonomiska bekymmer och det faktum att Ale kommun inte spolade is under hösten. Redan efter en säsong är klubben nu halvvägs tillbaka.
– Vi fick ihop en bra mix av gammalt och ungt samtidigt som ledarna runt laget med Olavi Koskelainen i spetsen har gjort en fantastisk insats med att få ihop ett helt nytt lag. Från fjolårets A-lag fanns bara jag och Ludvig Östman kvar, säger Adam Rohr.

Med största sannolikhet placeras Surte BK i division ett västra. Det är samma serie som flera anrika klubbar spelar i, däribland Kareby IS, SK Höjden, Sunvära SK, Kållands BK och Otterbäckens BK spelar.

Mer från sport

Tränare, spelare och ordförande i Surte

Linus Warnholtz tillbringar mycket tid i Bohushallen och denna sena…

Dahlberg har hittat hem

Dagens träningspass är över och Pontus Dahlberg slår sig ner…

Jennie och Doris är bäst i Sverige – igen 

För snart 20 år sedan skiftade Jennie Weimén fokus från…

Jakten på serieseger går vidare

När lagen möttes i våras bjöds publiken på en galen…

Senaste nytt

Varm komedi med Marianne Mörck

”Britt-Marie var här” är berättelsen om samhällen vid vägar där…

Omstart i livet för Nazar Ali Nazari

September, strålande sol och klarblå himmel. Nazar Ali Nazari njuter…

Kilanda marknad på lördag

KILANDA. Nu på lördag, den 24 september, arrangeras Kilanda marknad.…

”Alla människor är lika mycket värda”

Namnet LEVA-huset, som inryms i fastigheten mitt emot ICA Boström,…

Tränare, spelare och ordförande i Surte

Linus Warnholtz tillbringar mycket tid i Bohushallen och denna sena…

Föreningsutvecklare är på plats

Fredrik Hermansson har en gedigen bakgrund inom föreningslivet, men han…

Här får eleverna en andra chans

Sedan hösten 2021 erbjuder Ale gymnasium fyra yrkesintroduktionsutbildningar (IMY): barnskötare,…

Alependeln påverkas efter elfel

Ett elfel som inträffade på Göteborgs centralstation, strax efter klockan…

Dahlberg har hittat hem

Dagens träningspass är över och Pontus Dahlberg slår sig ner…

”Det finns en osäkerhet på bostadsmarknaden”

Enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik går prisutveckling fortsatt upp i…

Så blir kommunfullmäktige i Ale och Lilla Edet

ALE Socialdemokraterna  Dennis Ljunggren, 49 år, Nödinge Elaine Björkman, 75…

Jennie och Doris är bäst i Sverige – igen 

För snart 20 år sedan skiftade Jennie Weimén fokus från…

”Droghandel som är helt oacceptabel”

Det var inte tal om något larm eller ingripande när…