https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2012/03/v-10-Surte-seger-61.jpg

Surte BK i praktiken klart för spel i division ett

BOHUS. Allt tyder nu på att Surte Bandyklubb spelar i division ett nästa år. Oavsett om klubbens protester går igenom eller ej saknas det lag i både ettan och allsvenskan. – Det ser väldigt ljust ut, men jag kan varken dementera eller bekräfta om vi spelar i division ett nästa säsong, säger Surtes Johan Östling som har engagerats i frågan.

BOHUS. Allt tyder nu på att Surte Bandyklubb spelar i division ett nästa år.
Oavsett om klubbens protester går igenom eller ej saknas det lag i både ettan och allsvenskan.
– Det ser väldigt ljust ut, men jag kan varken dementera eller bekräfta om vi spelar i division ett nästa säsong, säger Surtes Johan Östling som har engagerats i frågan.

När Surte BK inte lyckades ta sig upp med hjälp av de sportsliga resultaten tog styrelsen en annan väg. Seriesegrande Kållereds SK har plockat spelare från både Mölndals A- och B-lag. Det tittade Surte närmare på och fann det omöjligt att låta spelare vandra mellan tre lag, särskilt när två av dem spelade i samma division (Mölndal B och Kållered). Protesterna har avlöst varandra och nu väntar ett protestmöte hos bandyförbundet region syd som handlägger ärendet.
– Första protesten avslogs och förutom att vi har överklagat det beslutet har vi också skickat in en ny protest baserad på utslaget i vårt första klagande. Där säger man att det är okej med två lag i samma serie, men då kan det inte samtidigt vara möjligt att låta spelare från ett tredje lag, dessutom ett A-lag högre upp, spela där också. Du kan inte både ha kakan och äta den, säger Johan Östling.

Oavsett vad förbundet tar för beslut om protesterna ser det i praktiken ut som om Surte BK ändå kommer att ta klivet upp. När Surte BK drog sig ur allsvenskan i fjol uppstod ett hål, likadant blev det i division ett västra där Kungälvs SK tackade för sig.

Vill upp
– Vi vill upp. Det är det enda som gäller och vi vill ha ett snabbt besked eftersom jakten på spelare redan är igång, menar Johan Östling.

Någon form av underhandsbesked verkar klubben sitta inne med för lagkapten Adam Rohr var på ett strålande humör när lokaltidningen når honom.
– Såsom jag har fått situationen beskriven för mig finns det egentligen bara ett beslut. Vi har ju klara papper och dessutom anser jag att vi har varit bäst i serien. Surte hör hemma högre upp och vi tänker inte nöja oss med division ett. Målet är att vara tillbaka i allsvenskan så snart som möjligt, säger Adam Rohr som er många positiva effekter av ett snart avancemang.
– Intresset för att spela i Surte är stort, särskilt med tanke på de förutsättningar som en inomhushall innebär. När vi är tillbaka på en acceptabel nivå blir klubben återigen attraktiv. Det är flera av spelarna som tidigare har spelat i klubben som gärna vill återvända.

Att truppen måste förstärkas inför ett avancemang råder det ingen tvekan om. Adam Rohr har bilden klar för sig.
– Vi behöver bredda truppen och en spelare per position skulle inte sitta fel. I år fick många av de äldre trotjänarna rycka in och vi är dem skyldiga ett stort tack, men de vill säkert inte träna så mycket som bandyettan kräver.

Tvingades starta om
Surte BK tvingades starta om sitt A-lag efter ekonomiska bekymmer och det faktum att Ale kommun inte spolade is under hösten. Redan efter en säsong är klubben nu halvvägs tillbaka.
– Vi fick ihop en bra mix av gammalt och ungt samtidigt som ledarna runt laget med Olavi Koskelainen i spetsen har gjort en fantastisk insats med att få ihop ett helt nytt lag. Från fjolårets A-lag fanns bara jag och Ludvig Östman kvar, säger Adam Rohr.

Med största sannolikhet placeras Surte BK i division ett västra. Det är samma serie som flera anrika klubbar spelar i, däribland Kareby IS, SK Höjden, Sunvära SK, Kållands BK och Otterbäckens BK spelar.

Mer från sport

SBTK presenterar tungt nyförvärv

Anton Olsson började att spela fotboll i Skepplanda BTK, men…

Firade 75 år med öppet hus

Det var ett Forsvallen i vinterskrud som välkomnade födelsedagsgästerna. 75-åringen…

Positiva vindar i Ale Padelclub

I slutet av augusti invigde Dream Padel sin första hall…

Amira är svensk ungdomsmästare

Det är fredag kväll och inne i Fit4fight Gyms lokal…

Senaste nytt

Anne och Yvonne hjälper krigets flyktingar

Sedan i höstas har en lokal i Älvängen varit deras…

En ovärderlig hjälp i vardagen

Sanna Andersson brinner för att hjälpa andra människor. I åtta…

Christian överlevde flygkraschen

Christian Sandbeck, 34, bor i Nygård tillsammans med sin fru…

Nya ungdomsrådet har bildats

Årets viktigaste dag för ungdomsrådet i Ale är Påverkanstorg. Det…

LSS-boende i Nol invigdes

Vintern 2021 etablerade Serneke sig i Nol. På sommaren samma…

Han lämnar Moderaterna

Det nya styret i Lilla Edet där Moderaterna allierat sig…

”En väldigt lyckad dag”

Solen sken över parkeringsplatsen utanför den tidigare Netto-lokalen i centrala…

Vissa saker vill man inte lära sig…

Jag har full förståelse för att alla företag inte kan…

SBTK presenterar tungt nyförvärv

Anton Olsson började att spela fotboll i Skepplanda BTK, men…

Firade 75 år med öppet hus

Det var ett Forsvallen i vinterskrud som välkomnade födelsedagsgästerna. 75-åringen…

Pizzeria blev thaikök

Ortsborna har säkert noterat att skylten med Pizzeria Roma monterats…

De delar ut gratis mat – varje vecka

Samtidigt som allt flera familjer fått det tuffare ekonomiskt och…

Trafikolycka i Älvängen

Det kraftiga snöfallet ledde till problem i trafiken, på flera…