Surteseger efter stor dramatik

TEXT: Kristoffer Stiller
5 mars 2022 kl. 20:51

BOHUS. Surte BK tappade en tremålsledning med mindre än fem minuter kvar av ordinarie tid – men i den 95:e minuten fick de gulblå till slut in segermålet i den första matchen i det allsvenska kvalet mot Tranås.
– Så jäkla skönt, säger tvåmålsskytten Robin Björkestam efter slutsignalen.

På lördagen inleddes det allsvenska kvalet då Surte BK tog emot Tranås Bois, som vann division 1 Södra, hemma i Ale Arena. Hemmalaget kom till start utan Linus Carlström (skadat nyckelbenet), målvakten Jakob Hugoh (huvudskada) och lagkaptenen Peder Remman (skadad ankel).

Gästerna gjorde det första målet redan i den andra spelminuten, men därefter följde en period då det mesta kretsade kring hemmalaget. Andreas Kihlvall satte kvitteringen från straffpunkten och före halvtidsvilan hade Surte klivit förbi till 4–3.

– Vi visste inte så mycket om Tranås, bara att de hade gjort det bra i sin serie – men jag tycker att vi var starkare än dem, säger Robin Björkestam, som noterades för Surtes andra och fjärde mål.

Surte kopplade ett starkare grepp om matchen i inledningen av den andra halvleken. Andreas Kihlvall pangade först in sitt andra mål för kvällen och därefter fullbordade han sitt hattrick.

– Det kändes som att vi hade kontroll över matchen. Tranås hade svårt att skapa chanser och de kändes desperata, säger Björkestam.

Men det var inte avgjort. I den 87:e minuten påbörjade Tranås sin upphämtning och i den andra tilläggsminuten satt kvitteringen bakom William Pitsinki i hemmamålet.

– Då var det väldigt tungt. Det kändes som att vi gav bort segern, säger Robin Björkestam.

Det var dock inte över. Surte pressade på och i den 95:e minuten hamnade bollen framför Johan Grahn inne i straffområdet och anfallaren gjorde inget misstag. Glädjen visste inga gränser och segern var ett faktum.

– Så jäkla skönt. Det blev onödigt spännande, men fantastiskt kul att vi lyckades få in ett mål i slutet. En riktigt bra start på kvalet, säger Robin Björkestam.

På onsdag är det dags för nästa kvalmatch då det allsvenska laget Västanfors väntar på bortais.

– Det kommer att bli tufft, men vi måste slå dem för att ta klivet upp, avslutar Björkestam.

TEXT:

Kristoffer Stiller

info@alekuriren.se