Tio medaljer i SM 

Tio medaljer i SM 

TEXT: Kristoffer Stiller
2 september 2021 kl. 08:32

HÅLANDA. Skepplanda Sportskyttar stod för en imponerande insats i SM. Klubben plockade hem hela tio medaljer i Olympisk trap. 
– Det var en bra helg, minst sagt, säger Eje Karlsson, som fick kliva upp överst på pallen i lagtävlingen. 

Skepplanda Sportskyttar är en av Sveriges bästa klubbar. De visade det i SM i Olympisk trap som avgjordes i början av augusti i de värmländska skogarna.

– I herrklassen hade vi tre skyttar som ville vinna: jag, Rickard (Levin-Andersson) och Thomas (Pantzare). Dessutom har vi många duktiga skyttar i de andra klasserna också, säger Eje Karlsson.

Totalt sköt Skepplanda Sportskyttar hem tio medaljer: fyra guld, tre silver och tre brons.

– Skepplanda brukar göra bra ifrån sig på tävlingarna, men att det skulle gå så här bra trodde vi nog inte på förhand. Vi tog exempelvis samtliga pallplatser i mixtävlingen, säger Rickard Levin-Andersson, som kom tvåa i herrklassen efter Thomas Pantzare.

I lagtävlingen var Skepplanda också starkast. Eje, Rickard och Thomas sköt hem guldet på ett imponerande sätt.

– Framgång föder framgång. Vi tävlar mot varandra på träningarna. Det är prestige som står på spel och ingen av oss vill förlora. Det gör att vi utvecklas och håller hög nivå hela tiden, säger Thomas, som inte hade den bästa uppladdningen inför SM.

– Jag ramlade med min cykel i maj och bröt skulderbladet. Under ett tag kunde jag inte hålla i geväret och därför är jag extra nöjd över att det gick så bra i SM, berättar han.

Återväxten ser också ljus ut i klubben. I juniorklassen vann Evald Harding guld och Emil Öien brons.

– Riktigt kul att vi även har unga skyttar som skjuter bra. Det bådar gott inför framtiden, säger Eje Karlsson.

TEXT:

Kristoffer Stiller

info@alekuriren.se