Tredje raka för AIF

TEXT: Per-Anders Klöversjö
12 juni 2021 kl. 16:46

KUMLA. Ahlafors IF tog sin tredje raka seger när IFK Kumla bortabesegrades på lördagen.
Den gulsvarta triumfen innebär att laget toppar tabellen med maximala nio poäng.
– En stabil insats utan att glänsa, summerar assisterande tränare Johan Elfving.

Ahlafors IF har fått en flygande start i årets seriespel i division 2 norra Götaland. Laget toppar tabellen med maximala nio poäng efter tre spelade omgångar. På lördagen var det IFK Kumla som fick kröka rygg för det pigga gulsvarta laget. Cornelis Leckborn serverade lagkapten Jesper Nilsson en perfekt passning för 0-1 redan efter nio minuter. Målet blev det enda i den första halvleken.
– Det var rättvist. Vi var det bättre laget, men det var en fysisk match där vi inte riktigt fick vårt eget spel att stämma. Kumla satte hård press, tacklades och störde oss på ett effektivt sätt, då är det skönt att våra killar visade att de klarar duellspelet också, berättar Johan Elfving.

En kvart in i andra halvlek slog superlöftet Jesper Zetterlund till. Niclas Elfving hittade “Zäta” som sprang ifrån två försvarare och placerade bollen otagbart i mål.
– Vi har seriens snabbaste anfallare i laget. “Zätas” 2-0-mål var en uppvisning. Det underlättar att ha en spelare som han i laget, det är ingen hemlighet, säger Elfving.

Inför bortamatchen valde ledarstaben att vila försvarsspelarna Hamdan Ramadan och Joakim Elofson som dras med lättare skador. Dessutom var vänsterbacken Samuel Edlund bortrest. Det var således en helt nykomponerad backlinje som kom till spel. Viktor Bred, Felix Rudin och Christoffer Larsson fick göra sina första matcher från start den här säsongen. Noll insläppta mål vittnar om en bra bredd i den gulsvarta defensiven.
– Defensivt gör vi en mycket stabil insats. Det känns oerhört tryggt att kunna byta så många spelare och ändå leverera på samma höga nivå. Andreas Skånberg gör ett par ingripanden, men i princip har vi koll på Kumla hela matchen, menar Elfving.

På tisdag är det ånyo match. Denna gång är det i Svenska Cupens första omgång och för motståndet står division 1 laget Vänersborgs IF. Matchen spelas på Sjövallen/Svenska Stenhus Arena.
– Vi kommer inte rotera mer än vanligt. Det här är en riktigt rolig bonusmatch, där vi får chansen att mäta oss. Personligen tror jag vi har alla chanser att vinna. Vi mötte dem i fjol och har bra koll på dem. Det ska bli spännande, avslutar Johan Elfving.

Division 2 norra Götaland
IFK Kumla – Ahlafors IF 0-2 (0-1)

Mål AIF: Jesper Nilsson, Jesper Zetterlund.
Matchens kurrar: Rasmus Hegab 3, Jesper Zetterlund 2, Christoffer Larsson 1.

STARTELVAN

Målvakt: Andreas Skånberg
Försvar: Viktor Bred, André Josefsson, Felix Rudin, Christoffer Larsson.
Mittfält: Jesper Nilsson, Niclas Elfving, Rasmus Hegab.
Anfall: Jesper Zetterlund, Cornelis Leckborn, Chiso Chidi.

TEXT:

Per-Anders Klöversjö

info@alekuriren.se