Två nyförvärv till AIF – och en comeback

Två nyförvärv till AIF – och en comeback

TEXT: Per-Anders Klöversjö
16 december 2020 kl. 14:57

ALAFORS. Ahlafors IF formar som bäst sin trupp till nästa år. I veckan som gick blev det klart med två nyförvärv. Rasmus Hegab från Hisingsbacka och Christoffer Johansson från seriekonkurrenten Stenungsunds IF.

Det är två centrala mittfältare som ansluter till Ahlafors IF inför nästa säsong. Rasmus Hegab, 23, kommer närmast från division 3 laget Hisingsbacka FC, som han även spelade för då klubben låg i tvåan. Tidigare representerade han Utsikten och på meritlistan finns också ett antal minuter i division 1.

– Rasmus tränade med oss i fjol och var nära att krita på redan då. Det är en spelare med riktigt goda spetskvaliteter. En tvåvägsspelare med ett fint skott, beskriver tränare Michel Berndtsson Gonzalez nyförvärvet.

Christoffer Larsson, 25, var även han intresserad i fjol, men valde då Stenungsund som slutade trea i årets division 2.

– Det är en teknisk och mycket offensiv mittfältare som vi får till oss. Han är kompis med flera killar i laget och lockades av att ingå i den gulsvarta gemenskapen, säger Michel.

I veckan blev det också klart att Niclas Graff gör comeback i Ahlafors IF. Graff som lämnade Sjövallen i fjol för att hjälpa sin tidigare klubb Göta BK har längtat tillbaka.

– Niclas är seriös och ambitiös. Allt det som finns runt ett lag i division 2 är vad han vill ha. Ordning och reda, samma inställning till träning och match. Med Niclas har vi plötsligt fått tre centrala mittfältare, men Graff kan också ta position som mittback om det skulle behövas. Det börjar se riktigt bra ut, säger Michel Berndtsson Gonzalez.

TEXT:

Per-Anders Klöversjö

info@alekuriren.se