Vasalopp för barnen

TEXT: Kristoffer Stiller
23 februari 2021 kl. 13:23

NÖDINGE. Många leenden, solsken och blåbärssoppa. Barnens Vasalopp i Dammekärr innehöll allt som man kan önska av ett skidarrangemang.
– Det är härligt att se alla glada barn, säger Mats Pehrsson, från arrangörsgruppen.

Barnens Vasalopp har blivit en lång och fin tradition i Dammekärr. Barn i alla olika åldrar bjöds i söndags in till OK Alehofs arrangemang.

– I går (läs lördag) var vi oroliga att vi inte skulle kunna genomföra det här eftersom det var sämre väder. I dag ser det annorlunda ut. Solen skiner och spåren är fina, säger Magnus Ullman från OK Alehof.

Vid elvatiden gick startskottet för de drygt 20 deltagarna som hade tagit sig till Dammekärr denna dag. En del hade bra fart under skidorna, andra fick stöttning av sina föräldrar. Mats Pehrsson stod bredvid skidspåret med ett stort leende.

– Det är härligt att se alla glada barn och deras föräldrar, säger han.

Alla som deltog belönades med en medalj efter att de hade åkt färdigt. Vid målfållan stod Magnus Ullman med en mikrofon och beskrev läget ute på banan, som innehöll vätskekontrollerna Mångsbodarna och Evertsberg.

– Det är kul att vi kunde genomföra det här i dessa tider. Barnen behöver ha något att glädjas åt, så även vi, avslutar han.

TEXT:

Kristoffer Stiller

info@alekuriren.se