”Vi grejar det här!”

TEXT: Per-Anders Klöversjö
23 oktober 2016 kl. 18:21

NOL. Tolv raka matcher utan förlust.
Nols fantastiska höstsäsong kan bära hela vägen till division 4.
Sista hindret är två kvalmatcher mot Näset med start på lördag.

Mossens BK vann division 5 A Göteborg, sex poäng före Nol IK. Nu när platserna har fördelats till division tre står det klart att Nol och Näset får göra upp om en sista plats i division 4 kommande säsong.
– Det ska bli riktigt kul och killarna är verkligen värda den här chansen. Nu är det upp till bevis och det ska bli riktigt spännande att se vad vi kan göra, säger Noltränaren Peter Karlsson.

Förutsättningarna är de bästa tänkbara. Inga skadebekymmer eller sjukdomar gör att samtliga Nolspelare är tillgängliga.
– Vi har tränat på bra hela tiden. Den gångna veckan körde vi fyra pass och inställningen är suverän. Vi är redo, säger Peter Karlsson och tillägger:
– Nu gäller det att inte överladda och bli nervös. Jag vill att killarna ska njuta i 180 minuter. Att få spela den här typen av matcher är bara skoj.

Om kvalmotståndet är kunskapen begränsad. Nol har valt att fokusera på sin egen prestation, men att Näset har en fruktad skyttekung i Kristoffer Frantzich som har gjort hela 32 mål i årets seriespel känner även Peter Karlsson till.
– Jo, lite koll har vi. Det kommer bli två tuffa matcher. Näset hade inte varit i kval om de inte förtjänat det.

På tal om skyttekungar. I Nol IK spelar division 5 A Göteborgs två vassaste målgörare. Simon Enyck vann skytteligan på 21 mål och Kajin Talat kom tvåa med sina 19 fullträffar.
– Det har varit ett riktigt bra år. Alla har lyft sig och hela laget har levererat. Personligen har jag satt mina lägen till skillnad från i fjol då det var mycket stolpe ut. Kanske hänger det ihop lite med att självförtroendet stiger när bollarna trillar in och då blir det lättare som anfallare, säger Simon Enyck som är optimistisk inför lördagens första kvalmatch borta mot Näset.
– Vi har gnuggat på bra i veckan och stämningen är på topp. Tolv raka matcher utan förlust säger det mesta. Det känns som att vi kommer att ta det här.

Han är övertygad om att dagens Nol skulle klara sig bra i division fyra.
– Vi skulle kanske behöva ett par nyförvärv, men redan nu när alla är hela tror jag att vi hade klarat oss mot de flesta lagen. Vi hade kanske inte varit med i toppen, men vi hade hängt kvar. Flera unga killar har fått chansen i A-laget och de har verkligen visat att det finns en framtid i Nol, säger Simon Enyck.

Till sist, hur slutar första matchen på lördag?
– Vi vinner med 3-1.

Kvalet till division 4

Nol IK och Näset SK gör upp om en plats i division fyra. Två kvalmatcher, hemma och borta. Näset börjar hemma lördag 29 oktober på Åkeredsvallen kl 14. Returen spelas lördag 5 november kl 14 på konstgräs i Nödinge eller Alafors. Internationella regler där mål på bortaplan kan ge favör.

TEXT:

Per-Anders Klöversjö

info@alekuriren.se