Viktiga spelare lämnar ÄIK 

ÄLVÄNGEN. Älvängens damer tappar två viktiga kuggar. Annie Dahlberg och Anna Siverbo lämnar för Jitex Mölndal BK respektive Kopparbergs/ Göteborg FC.
– En bra chans för mig att utvecklas, säger Siverbo.

Annie Dahlberg lämnar Älvängen för Jitex Mölndal i Elitettan och Anna Siverbo är klar för Kopparbergs/Göteborg. Arkivbilder.
Annie Dahlberg lämnar Älvängen för Jitex Mölndal i Elitettan och Anna Siverbo är klar för Kopparbergs/Göteborg. Arkivbilder.

Älvängens damer återfinns i division 3 och under den gångna säsongen slutade de sexa i tabellen. Annie Dahlberg och Anna Siverbo har varit två av laget viktigaste kuggar.

Nu står det klart att båda lämnar Älvevi för nya utmaningar. Annie Dahlberg är klar för Jitex Mölndal BK i Elitettan.

– Jag behövde en ny utmaning och jag hade även kontakt med Kopparbergs/ Göteborg, men Jitex kändes som rätt steg för mig. Det finns många bra spelare i laget som jag kan lära mig mycket av, säger ÄIK:s tidigare lagkapten.

Hur känns det att lämna ÄIK?

– Tråkigt, såklart. Det är min moderklubb, men jag kände mig klar och det var dags att testa något annat.

Under den senaste säsongen spelade Dahlberg mestadels mittback, men det är helst på mittfältet som hon vill försöka slå sig in i sitt nya lag.

– Jag tycker om att springa på mitten och det är där jag hoppas få spela framöver.

Anna Siverbo har varit en av Älvängens viktigaste offensiva pjäser, men även för henne är det färdigspelat i den vitblå matchdressen för den här gången. 16-åringens nya klubb blir de regerande svenska mästarna, Kopparbergs/ Göteborg FC.

– Det är en bra chans för mig att utvecklas. Älvängen har haft ett samarbetsavtal med Kopparbergs/ Göteborg de tre senaste åren och jag har fått träna med deras F19-lag en gång i veckan. De har fler erfarna spelare och ett högre tempo, säger Anna.

Det är just i F19-laget som hon kommer att försöka spela till sig en plats nästa säsong.

– Det var häftigt att en förfrågan från de regerande svenska mästarna och förhoppningsvis tar jag en plats i A-laget i framtiden, säger hon.

Svante Larson, ledare i Älvängens IK:s damlag:

– Vi är oerhört stolta över att fått fram spelare som SM-vinnaren jagar, men givetvis blir det en törn när vi inte riktigt var förberedda på tapp redan nu, säger han.

På nyförvärvsfronten är det en spelare som är klar för ÄIK. Thea Eriksson, som tidigare har spelat i Säffle i division 1 och 2. Dessutom hoppas klubben att multiidrottaren Julia Svennblad kommer medverka i större utsträckning kommande säsong och lagets huvudtränare Magnus Olausson har redan deklarerat att han fortsätter ett år till.

– Vi har ändå drygt 30 spelare som är födda 99– 06 så framtiden ser mycket ljus ut, men då är det åtta stycken innebandyspelare inräknade som eventuellt på grund av pandemin förlänger sina säsonger till midsommar, vilket kan röra till det en aning, säger Svante Larson.

Gratis!
Mer från sport

Systrarna försvarade titeln

I december 2019 blev Ronja och Maja Henriksson collegemästare i fotboll för första gången med sitt lag Keiser University. Båda…

Barn och unga får spela matcher igen

Lättnaderna gäller för barn som är födda 2002 och senare. Matcher och tävlingar får från och med i dag, onsdag,…

Enkelserie för division 4-lagen 

I torsdags förra veckan meddelade regeringen att de nuvarande coronarestriktionerna förlängs till den 17 maj. Västergötlands Fotbollförbund och Göteborgs Fotbollförbund…

Tar över som ordförande i AIF

Emrik Eklund började att spela fotboll i ung ålder. Moderklubben är Nygård, men han har även representerat Skepplanda BTK, Älvängens…


Senaste nytt

Drogkompassen är framme

Nyligen kunde Alekuriren berätta om den handlingen och utbildning i PDV (pågående dödligt våld) som Ale kommun tagit fram. Nu…

Ny kontorschef i Älvängen

Leo Hatami är ny på posten som kontorschef på Swedbank Göta älvdalen. Innan han landade på kontoret i Älvängen drev…

”Måste ha en konstgräsplan”

Klockan är halv sju på kvällen och på Surte IP:s grusplan tränar tre lag med både tjejer och killar. Dammet…

En vardag med hot och trakasserier

Intervjun sker på ett café i Nödinge. Lena Orstadius öppnar dörren på exakt avtalad tid, slår sig ner vid ett…

Systrarna försvarade titeln

I december 2019 blev Ronja och Maja Henriksson collegemästare i fotboll för första gången med sitt lag Keiser University. Båda…

Blunda inte för drogkulturen bland ungdomar i Ale

Den bästa dagen i mitt liv var för arton år sedan när jag födde min första och enda dotter. Den…

A-traktorer blir allt populärare

Den 15 juli i fjol förenklades de tekniska kraven vid ombyggnation av en bil till A-traktor. Förändringen genomfördes för att…

Gränsen är nådd

Visst har många av oss läst om förtroendevalda som hotas och trakasseras. Det har ändå känts avlägset, men när Ales…

Förvirrat i Ale Golfklubb

Den 25 april arrangerade Ale GK ett extra årsmöte enligt begäran av mer än 10% av medlemmarna. Ärendet gällde förtroendet…

Trafikolycka på E45

BOHUS. Tre personbilar var inblandade i en trafikolycka på E45 i höjd med Klädkällaren. Larmet kom strax före klockan elva…