Jesper Zetterlund tränar med BK Häcken

Idag sparkar Ahlafors IF igång höstsäsongen borta mot Vänersborgs FK. Anfallaren Jesper Zetterlund har slipat formen hos allsvenska BK Häcken.
- Jag blev inbjuden till några träningspass, men mitt enda fokus är att vinna serien och gå upp i division ett med Ahlafors, säger huvudpersonen själv.

Ahlafors IF:s stora talang, Jesper ”Zäta” Zetterlund, 20, har tidigare provat lyckan i IFK Göteborg, där han spelade en och en halv säsong i klubbens U19-lag. Han vände sedan tillbaka till AIF för att ta plats i det nya division 2 laget. Efter en stark vårsäsong toppar Ahlafors IF division 2 norra Götaland och i sommar kom ett samtal från BK Häcken.

– Det är det största jag har varit med om. Jag fick köra två träningspass med A-laget och spela en match med U21. Det har gått jättebra och jag är nöjd med min insats. Vi får se vad som blir nästa steg. Just nu finns är det bara serieseger med Ahlafors IF som gäller, men självklart var jag tvungen att ta chansen när Häcken ringde. Det var superhäftigt och klubben imponerade på alla sätt. Laget tog emot mig som om jag var en av dem. Det var en obeskrivlig upplevelse, berättar Jesper Zetterlund.

I Häcken är rutinerna tydliga. Dagarna börjar med gemensam frukost, teori och sedan träning. Efteråt äter laget lunch tillsammans. Det blev två dagspass för AIF:s rappe anfallare. Träningar som han rankar som de mest lärorika i karriären.
– Jag har lärt mig jättemycket, framför allt har jag förstått vad som krävs för att bli allsvensk. Övningarna och upplägget på träningar påminner mycket om Ahlafors, men allt sker i ett mycket högre tempo. Alla spelare är topptränade och du måste veta vad du ska göra när du får bollen. Tvekar du en sekund blir du av med bollen, säger Jesper och vet redan vad han vill se mer av på Sjövallen.
– Noggrannheten. Att vi inte slarvar med någonting. Att det är hundra procent fokus på varje träning, att vi är noggranna med varje övning. Gör vi inte mål på träning är risken stor att vi inte gör det på match heller. Vi måste vara skärpta hela vägen och tänka på varje detalj, inte minst på vad vi äter och även sömnen är viktig.

Minnena från träningarna med det allsvenska topplaget lär bli bestående hos den unge anfallsstjärnan. 20 år gammal fick han träna med allsvenskans skyttekung Alexander Jeremejeff.
– Det märktes på träningen vem som var den stora målskytten, men framför allt var han supertrevlig. Han tog hand om mig som om vi alltid varit lagkompisar.

På tisdagen fick Jepser Zetterlund chansen att representera BK Häcken i U21-matchen mot Örgryte IS. Det blev förvisso förlust med 3-1, men ”Zäta” gjorde bra ifrån sig.
– Det gick helt okej och jag hade ett par farliga skott, ett tog i ribban, berättar ”Zäta”.

Vad händer nu?
– Mitt enda fokus är att vinna serien och gå upp i division ett med Ahlafors, men om en allsvensk klubb som BK Häcken skulle erbjuda mig ett kontrakt så blir det naturligtvis skillnad. Om de är intresserade så får jag nog chansen igen i deras U21-lag. Jag är glad för varje möjlighet, men just nu händer det nog inget.

I Alaforslägret gläds man över att allsvenska lag uppvaktar klubbens talanger.
– Det är ett gott betyg åt alla i verksamheten! För ”Zätas” del är det kul och mycket välförtjänt. Han tar hela tiden stora kliv i sin utveckling, både som spelare och människa. Han är redo att ta nästa steg i sin karriär – efter den här säsongen, säger huvudtränaren Niklas Tidstrand.

Idag klockan 16 är det avspark i den svåra bortamatchen mot Vänersborgs FK, som vann vårmötet på Svenska Stenhus Arena med 1-3. Ahlafors saknar avstängda Rasmus Hegab och Samuel Hedlund samt Andre Josefsson (bortrest). Även lagets tränare Niklas Tidstrand är avstängd efter tre gula kort. Istället är det Joacim Elofson och Nicolas Lines som coachar laget.
– Killarna är taggade och vi vill verkligen försvara serieledningen. Vi har haft två bra träningsmatcher mot tufft motstånd, Ljungskile (1-2) och Onsala (5-4). Jag tycker det känns stabilt. Gör vi bara vår grej ska vi kunna ta revansch, avslutar Jesper Zetterlund.

Mer från sport

Skår drar sig ur seriesystemet 

Årets innebandysäsong i division 4 skulle på söndag inledas med…

Trialtävling i Surte

Första start äger rum klockan 10.00 och det är flera…

Premiärförlust för Ale Handboll

Almir Suljevic, 32, har meriter från Sveriges bästa handbollsliga. Här…

En femetta som tar AIF närmare ettan

Med tre omgångar kvar av division 2 norra Götaland toppar…

Senaste nytt

Nu lämnar Stefan Brandt vd-posten

Stefan Brandts avsked innebär också slutet på en lång yrkesbana…

Upp för Ale och ner för Lilla Edet

På onsdagen släpptes resultatet i Svenskt Näringslivs årliga ranking av…

Polis har skjutit beväpnad man

Strax före klockan sex på onsdagsmorgonen larmades polisen till en…

Skår drar sig ur seriesystemet 

Årets innebandysäsong i division 4 skulle på söndag inledas med…

Par blir av med 21 hundar

Det var efter en anmälan som Länsstyrelsen, i slutet av…

Trialtävling i Surte

Första start äger rum klockan 10.00 och det är flera…

Invigning av Älvbarnens familjecentral

På familjecentralen finns flera olika yrkeskategorier samlade för att på…

Centerpartiet går i opposition

Efter att valresultatet som innebar att Centerpartiet i Ale fick…

Nya tider!

Efter valet 2018 fanns ingen tydlig majoritet. Moderaterna lyckades i…

Äppelfest på Tösslandagården

Hösten är den tid på året då äpplen av alla…

Moderaterna slutförhandlar

Den 17 oktober sammanträder nyvalda Ale kommunfullmäktige och då måste…

Efterlängtad återstart av Kilanda marknad

Kilanda marknad bär på en stolt historia. I ungefär 30…

Premiärförlust för Ale Handboll

Almir Suljevic, 32, har meriter från Sveriges bästa handbollsliga. Här…