Jesper Zetterlund tränar med BK Häcken

Idag sparkar Ahlafors IF igång höstsäsongen borta mot Vänersborgs FK. Anfallaren Jesper Zetterlund har slipat formen hos allsvenska BK Häcken.
- Jag blev inbjuden till några träningspass, men mitt enda fokus är att vinna serien och gå upp i division ett med Ahlafors, säger huvudpersonen själv.

Ahlafors IF:s stora talang, Jesper ”Zäta” Zetterlund, 20, har tidigare provat lyckan i IFK Göteborg, där han spelade en och en halv säsong i klubbens U19-lag. Han vände sedan tillbaka till AIF för att ta plats i det nya division 2 laget. Efter en stark vårsäsong toppar Ahlafors IF division 2 norra Götaland och i sommar kom ett samtal från BK Häcken.

– Det är det största jag har varit med om. Jag fick köra två träningspass med A-laget och spela en match med U21. Det har gått jättebra och jag är nöjd med min insats. Vi får se vad som blir nästa steg. Just nu finns är det bara serieseger med Ahlafors IF som gäller, men självklart var jag tvungen att ta chansen när Häcken ringde. Det var superhäftigt och klubben imponerade på alla sätt. Laget tog emot mig som om jag var en av dem. Det var en obeskrivlig upplevelse, berättar Jesper Zetterlund.

I Häcken är rutinerna tydliga. Dagarna börjar med gemensam frukost, teori och sedan träning. Efteråt äter laget lunch tillsammans. Det blev två dagspass för AIF:s rappe anfallare. Träningar som han rankar som de mest lärorika i karriären.
– Jag har lärt mig jättemycket, framför allt har jag förstått vad som krävs för att bli allsvensk. Övningarna och upplägget på träningar påminner mycket om Ahlafors, men allt sker i ett mycket högre tempo. Alla spelare är topptränade och du måste veta vad du ska göra när du får bollen. Tvekar du en sekund blir du av med bollen, säger Jesper och vet redan vad han vill se mer av på Sjövallen.
– Noggrannheten. Att vi inte slarvar med någonting. Att det är hundra procent fokus på varje träning, att vi är noggranna med varje övning. Gör vi inte mål på träning är risken stor att vi inte gör det på match heller. Vi måste vara skärpta hela vägen och tänka på varje detalj, inte minst på vad vi äter och även sömnen är viktig.

Minnena från träningarna med det allsvenska topplaget lär bli bestående hos den unge anfallsstjärnan. 20 år gammal fick han träna med allsvenskans skyttekung Alexander Jeremejeff.
– Det märktes på träningen vem som var den stora målskytten, men framför allt var han supertrevlig. Han tog hand om mig som om vi alltid varit lagkompisar.

På tisdagen fick Jepser Zetterlund chansen att representera BK Häcken i U21-matchen mot Örgryte IS. Det blev förvisso förlust med 3-1, men ”Zäta” gjorde bra ifrån sig.
– Det gick helt okej och jag hade ett par farliga skott, ett tog i ribban, berättar ”Zäta”.

Vad händer nu?
– Mitt enda fokus är att vinna serien och gå upp i division ett med Ahlafors, men om en allsvensk klubb som BK Häcken skulle erbjuda mig ett kontrakt så blir det naturligtvis skillnad. Om de är intresserade så får jag nog chansen igen i deras U21-lag. Jag är glad för varje möjlighet, men just nu händer det nog inget.

I Alaforslägret gläds man över att allsvenska lag uppvaktar klubbens talanger.
– Det är ett gott betyg åt alla i verksamheten! För ”Zätas” del är det kul och mycket välförtjänt. Han tar hela tiden stora kliv i sin utveckling, både som spelare och människa. Han är redo att ta nästa steg i sin karriär – efter den här säsongen, säger huvudtränaren Niklas Tidstrand.

Idag klockan 16 är det avspark i den svåra bortamatchen mot Vänersborgs FK, som vann vårmötet på Svenska Stenhus Arena med 1-3. Ahlafors saknar avstängda Rasmus Hegab och Samuel Hedlund samt Andre Josefsson (bortrest). Även lagets tränare Niklas Tidstrand är avstängd efter tre gula kort. Istället är det Joacim Elofson och Nicolas Lines som coachar laget.
– Killarna är taggade och vi vill verkligen försvara serieledningen. Vi har haft två bra träningsmatcher mot tufft motstånd, Ljungskile (1-2) och Onsala (5-4). Jag tycker det känns stabilt. Gör vi bara vår grej ska vi kunna ta revansch, avslutar Jesper Zetterlund.

Mer från sport

Regnbågsfärgade nummer på ryggen

Att öppet stötta hbtq-rörelsen är ingen ny företeelse för Lödöse…

Tito kan bli egyptisk landslagsman

Tito Gad flyttade med sin pappa till Sverige från Egypten…

”En överprestation om vi håller oss kvar”

Under torsdagen arrangerade Ettanfotboll årets upptaktsträff i Stockholm. På plats…

Skår IBK blir Skepplanda BTK 

I slutet av september stod det klart att Skår IBK:s…

Senaste nytt

Pogab tog med plåtlådan till riksdagen

Kompetensförsörjning är ett ämne som Mathias Mattson brinner för. Trots…

Edethus säljer för att investera i nytt

Åtta månader har gått sedan Sanny Mattelin tillträdde vd-rollen på…

Från flaskpost till brevbärare, Putin och ortsmöten som försvann

Kommunikation är tidlöst och människan har alltid kommunicerat på ett…

Regnbågsfärgade nummer på ryggen

Att öppet stötta hbtq-rörelsen är ingen ny företeelse för Lödöse…

Afrika i sikte för familjen Zimmergren 

I februari för tre år sedan skrev Alekuriren om familjen…

Ett nybygge som slår vakt om historien

Historien bakom Svenska Stenhus nya lägenhetshus ”Bomullsmagsinet” återfinns i namnet.…

Kulturlördag med hållbart mode

Under dagen blir det loppis i Kulturhuset Eden. Allmänheten har…

Tito kan bli egyptisk landslagsman

Tito Gad flyttade med sin pappa till Sverige från Egypten…

Åk 6 på Alboskolan är bäst i klassen

Årskurs 6 på Alboskolan består av två klasser och drygt…

”En överprestation om vi håller oss kvar”

Under torsdagen arrangerade Ettanfotboll årets upptaktsträff i Stockholm. På plats…

Så påverkas trafiken i Bohus av arbeten

Ett större och betydligt mer omfattande arbete kommer att ske…

Skår IBK blir Skepplanda BTK 

I slutet av september stod det klart att Skår IBK:s…

Kulturbyggnader i behov av renovering

Servicenämnden föreslår att kommunfullmäktige anslår ett investeringsmedel om 6,6 miljoner…