ANNONS

https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2022/11/kp_fastighetsbyran_antonredigerad-scaled.jpg

Här kan Aleborna lämna julklappar till utsatta ”Ge en julklapp till någon som verkligen behöver den” Nu ska lokala mäklare samla in julklappar

I år är det fler än tidigare som vänder sig till Göteborgs Stadsmission inför julen. För att stötta dessa personer kommer Fastighetsbyrån i Kungälv och Ale bland annat att samla in julklappar till organisationen – som till julen delar ut dem till barn och vuxna i vår närhet som lever i utsatthet.
– Vi hoppas att många här i Ale vill vara med och bidra till att fler får en god jul, säger fastighetsmäklaren Anton Södersten.

Tuffa ekonomiska tider och dyrare livsmedel följde en pandemi, en pandemi som bidragit till isolering bland redan ensamma. Det här gör den kommande julen extra utmanande för många i vårt område. Eva Barron, metodutvecklare på Göteborgs Stadsmission, berättar att de möter de allra mest utsatta i samhället.

– Det kan vara personer som är långtidssjukskrivna, arbetslösa och de som tvingas förlita sig på försörjningsstöd. För många vi möter räcker pengarna helt enkelt inte till det nödvändigaste, säger hon.

Eva ger ett exempel på en person som berättade att hon slutat köpa smör till smörgåsen, en annan om att familjen inte längre har något extra till fredagsmys. Många ber om hjälp med blöjor och mensskydd.

– Vi möter just nu också nya grupper av människor som behöver stöd som vi inte sett i samma utsträckning förut, till exempel unga föräldrar med tillfälliga jobb.

Fastighetsbyrån, som löpande stödjer organisationer som arbetar för att fler ska få ett tryggt hem, har sedan 2018 bidragit med över 22 miljoner kronor till BRIS, SOS Barnbyar och Sveriges Stadsmissioner. Detta görs genom att 100 kronor, från varje bostad som Fastighetsbyrån förmedlar, skänks till ändamålet.

– I år känner vi att vi vill göra något extra lokalt och därför kommer vi nu samla in julklappar tillsammans med Göteborgs Stadsmission. Det är hjärtskärande att höra att många familjer inte har råd med julklappar till barnen – eller att ensamma blivit ännu mer isolerade efter pandemin, berättar Anton Södersten.

– Vi vill också säga att vi förstår att många är oroliga över sin boendesituation i dessa tider. Och har man frågor eller funderingar kring detta så är man mer än välkommen att höra av sig till oss. Nu hoppas vi framför allt att många vill vara med och bidra med julklappar så att fler får en god jul, säger Anton.

Göteborgs Stadsmission tar gärna emot presentkort eftersom föräldrarna då själva kan välja vad deras barn ska få i julklapp.

– Oavsett så kan en julklapp kan vara så mycket mer än bara en leksak. Den blir ett sätt att skapa inkludering för människor som vanligtvis lever i utanförskap och bidra till att barn får känna sig som andra barn. När föräldrar tar emot julklappar för att ge till sina barn blir de oerhört lättade, berättar Eva.

Om du vill bidra med en julklapp kan du lämna den på Fastighetsbyråns kontor på Vendergatan 4 i Kungälv fram till den 12 december, vardagar 9:00-17:00 eller vid Fastighetsbyråns monter på Bohus julmarknad den 10-11 december. Julklapparna ska vara nya eller i gott skick och lämnas in oinslagna så att klapparna hamnar där de gör mest nytta och glädje.

Senaste nytt

Gulsvart seger i historiska premiären

Det blev en helt makalös lördag för Ahlafors IF. I…

Här är AIF:s premiärelva

Lördag 1 april. Ahlafors IF:s herrlag står inför en historisk…

Stark återvinningstrend i Ale och Lilla Edet

Förra året lämnades hela 530 000 ton förpackningar in till…

Beijer Älvängen lanserar återbrukat material

Liknande satsningar som genomförs i Älvängen har Beijer gjort i…

”Vi vill vara den goda grannen”

Rickard Anderberg, 41, är född i Göteborg, men uppväxt i…

Ny ölbryggare hos Ahlafors Bryggerier

Intresset för att framställa öl föddes under gymnasieåren. Robert Lundblad…

Uppdraget: Rädda kontraktet i Ettan

På lördag spelar Ahlafors IF den historiska hemmapremiären i Ettan…

De öppnar sitt hem för barn och ungdomar

Som åttaåring blev Petra placerad på ett familjehem första gången.…

Lagkaptenen: ”Något stort på gång”

De flesta spelarna i Ahlafors IF har aldrig tidigare gjort…

Norrby-lägret har koll på AIF

Boråslaget kom näst sist i Superettan 2022 och är således,…

Lindström klar för AIF

Med två dagar kvar till seriepremiären i Ettan Södra presenterar…

Yogan är en självklar del i Petras liv

Petra Avebring är ursprungligen från Värmland, flyttade till Göteborg för…

”Ale måste satsa för att vinna”

I 13 år har Johan Trouvé varit vd för Västsvenska…