ANNONS

https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2022/11/kp_fastighetsbyran_antonredigerad-scaled.jpg

Här kan Aleborna lämna julklappar till utsatta ”Ge en julklapp till någon som verkligen behöver den” Nu ska lokala mäklare samla in julklappar

I år är det fler än tidigare som vänder sig till Göteborgs Stadsmission inför julen. För att stötta dessa personer kommer Fastighetsbyrån i Kungälv och Ale bland annat att samla in julklappar till organisationen – som till julen delar ut dem till barn och vuxna i vår närhet som lever i utsatthet.
– Vi hoppas att många här i Ale vill vara med och bidra till att fler får en god jul, säger fastighetsmäklaren Anton Södersten.

Tuffa ekonomiska tider och dyrare livsmedel följde en pandemi, en pandemi som bidragit till isolering bland redan ensamma. Det här gör den kommande julen extra utmanande för många i vårt område. Eva Barron, metodutvecklare på Göteborgs Stadsmission, berättar att de möter de allra mest utsatta i samhället.

– Det kan vara personer som är långtidssjukskrivna, arbetslösa och de som tvingas förlita sig på försörjningsstöd. För många vi möter räcker pengarna helt enkelt inte till det nödvändigaste, säger hon.

Eva ger ett exempel på en person som berättade att hon slutat köpa smör till smörgåsen, en annan om att familjen inte längre har något extra till fredagsmys. Många ber om hjälp med blöjor och mensskydd.

– Vi möter just nu också nya grupper av människor som behöver stöd som vi inte sett i samma utsträckning förut, till exempel unga föräldrar med tillfälliga jobb.

Fastighetsbyrån, som löpande stödjer organisationer som arbetar för att fler ska få ett tryggt hem, har sedan 2018 bidragit med över 22 miljoner kronor till BRIS, SOS Barnbyar och Sveriges Stadsmissioner. Detta görs genom att 100 kronor, från varje bostad som Fastighetsbyrån förmedlar, skänks till ändamålet.

– I år känner vi att vi vill göra något extra lokalt och därför kommer vi nu samla in julklappar tillsammans med Göteborgs Stadsmission. Det är hjärtskärande att höra att många familjer inte har råd med julklappar till barnen – eller att ensamma blivit ännu mer isolerade efter pandemin, berättar Anton Södersten.

– Vi vill också säga att vi förstår att många är oroliga över sin boendesituation i dessa tider. Och har man frågor eller funderingar kring detta så är man mer än välkommen att höra av sig till oss. Nu hoppas vi framför allt att många vill vara med och bidra med julklappar så att fler får en god jul, säger Anton.

Göteborgs Stadsmission tar gärna emot presentkort eftersom föräldrarna då själva kan välja vad deras barn ska få i julklapp.

– Oavsett så kan en julklapp kan vara så mycket mer än bara en leksak. Den blir ett sätt att skapa inkludering för människor som vanligtvis lever i utanförskap och bidra till att barn får känna sig som andra barn. När föräldrar tar emot julklappar för att ge till sina barn blir de oerhört lättade, berättar Eva.

Om du vill bidra med en julklapp kan du lämna den på Fastighetsbyråns kontor på Vendergatan 4 i Kungälv fram till den 12 december, vardagar 9:00-17:00 eller vid Fastighetsbyråns monter på Bohus julmarknad den 10-11 december. Julklapparna ska vara nya eller i gott skick och lämnas in oinslagna så att klapparna hamnar där de gör mest nytta och glädje.

Senaste nytt

Julklappar som gynnar alla

Förra året firade second hand-butiken i Älvängen 25 år. Det…

Två miljoner till föreningslivet

Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Framtid i Ale bildar ny politisk…

Textilbutiken om årets julklapp: ”Jättekul”

Älvängens Garn & Textil konkurrerar snarare med internet än liknande…

Stina Klintbom med gäster intar scenen

Den mångsidiga sångerskan Stina Klintbom, som är hemmahörande i Skönningared,…

Ny vd för Centrum Pile

2008 inleddes Centrum Piles etablering i Kollanda och fem år…

Spännande dansföreställning

Varifrån kommer rörelserna i den samtida dansen, hur kan de…

Örhängen till gagn för Barncancerfonden

Penny Andersson vet vad det innebär att hjälpa andra människor.…

Hus i lågor: ”Kommer brinna ner”

Klockan 19.21 på torsdagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till…

Torbjörn kör vidare i pappas fotspår

Gustaf Gustafsons Åkeri grundades den 9 oktober 1931. Det första…

Snart dags att välja gymnasieskola

Vi har intervjuat en gymnasieelev, Shamim Sarmadi, som går sitt…

Änglar på Älvängens Julmarknad

– Vi hoppas på bra väder och mycket folk på…

Ett hjärta som klappar för Kenya

När Katarina Johansson åkte på safari till Kenya 2012 var…

William gör allt för sitt Surte IS

Han började spelade fotboll ganska sent när han som tolvåring…