Raid Jumas sköna revansch!

– Satte sent segermål för Nol IK

BOHUS. Straffsumpare senast borta mot Färgelanda, matchhjälte hemma mot Melleruds IF. Det svänger för lagkapten Raid Juma i Nol IK Futsal.
– Det var en skön revansch både för laget och mig personligen, säger han med ett brett leende.

Nol IK Futsal har haft en resultatmässigt svajig inledning på säsongen. Uddamålsförlusten senast mot Färgelanda var särskilt tung, då laget hade flera fina lägen att avgöra matchen. I hemmapremiären mot Skärhamns IK blev det ett sent poängtapp så det var ett taggat hemmalag som tog emot Melleruds IF i Bohushallen på söndagen. Matchen kom att bli ett rent ställningskrig med få öppna lägen. Nol tog lite turligt ledningen med blott 17 sekunder kvar att spela av första halvlek. Philip Jonssons djupledsboll mot Raid Juma träffade en fot och betydde 1-0. Andra halvlek hade knappt börjat innan Mellerud kvitterade, även det ett misstänkt självmål. Lagen följdes åt och markerade skickligt ut varandra. Philip Jonsson satte viktiga 2-2 med tio minuter kvar att spela och det var Nol som gick för segern. Tre minuter återstod när hemmalaget hade en längre spelsekvens på Melleruds planhalva. Till sist fick Raid Juma läget och avslutade kliniskt. 3-2 och vild glädje i Bohushallen.
– Vi var värda det här med tanke på alla sena baklängesmål som vi har åkt på i de tidigare matcherna. Nu var det vår tur att ha lite marginaler på vår sida. Jag tycker vi spelade rätt bra, men Mellerud är alltid tuffa att möta, summerar Raid Juma.

Nol IK Futsal förfogar över en bred och mycket kvalificerad spelartrupp. Mot Mellerud var nästa samtliga tillgängliga och här bjöd bland andra Andres Vasquez på några tekniska solonummer. Nyblivna ungdomslandslagsspelaren Miran Tilako oroade ständigt och var ytterst nära att bli målskytt. Det var även Jesper Johannesson som definitivt tillhörde machens förgrundsfigurer. Nolmålet vaktades tryggt av Stefan Suvajac som utmanar Andreas Skånberg på allvar om förstaplatsen.
– Det är så många otroligt skickliga spelare att det är omöjligt att peta någon. Det gör att vi ibland kommer att vara så här många och då finns det en risk att det blir svårare att komma in i matchtempot. Du hinner bli kall mellan bytena. Idag tycker jag ändå att det blev bra i slutet när vi toppade laget med de som var hetast för dagen, säger Raid Juma angående det angenäma problemet med en stjärnfylld trupp.

Före avspark uppvaktade Nol sin nyblivne landslagsman, Miran Tilako. 18-åringen har blivit uttagen i Sveriges U19-landslag i futsal. Ett bra kvitto på verksamheten.

Foto: Allan Karlsson

Division 1 Nordvästra Götaland
Nol IK … SKärhamns IK 3-2 (1-0)

Mål NIK: Raid Juma, Philip Jonsson, självmål. Matchens kurrar: Philip Jonsson 3, Jesper Johannesson 2, Stefan Suvajac 1.

Mer från sport

LN70 klara för trean

På måndagskvällen var det allt eller inget som gällde för LN70. En match återstod av säsongen och det var den…

KS Bandy klara för elitserien

Det nykomponerade laget med spelare från både Surte BK och Kareby IS hade som mål inför seriestarten att sluta bland…

Galet derby i Ale Kulturrum

Innebandyderbyt mellan Ale IBF och Skår IBK i Ale Kulturrum innehöll allt: spänning, mycket känslor och många mål. I den…

Försäsong inomhus gillas

En dryg månad kvar till premiären borta mot Främmestad. Ahlafors IF:s mannar gnuggar på och i år är det inte…


Senaste nytt

Skottdrama i Surte

Vid 15.20-tiden på tisdagen larmades ambulans och polis till Surte med anledning av att en man som uppgavs må dåligt…

Tankbil läcker slaktavfall på E45

Strax efter klockan 14 på tisdagen började en tankbil att läcka slaktavfall på E45 strax söder om Ale Torg i…

”Jag orkar inte längre”

Dan Stenvall har länge haft djur på platsen som en gång var Bohus djurpark. På sina marker har han den…

Stor ilska efter skjutning av kor

Det var förra söndagen som djurägaren Dan Stenvall, med hjälp av en jägare, beslutade att skjuta Highland cattle- kor och…

Ännu ett val…

Tro det eller ej, men snart är det valrörelse igen. Det är dags att rösta fram ett nytt Europaparlament. Vi…

LN70 klara för trean

På måndagskvällen var det allt eller inget som gällde för LN70. En match återstod av säsongen och det var den…

Bussförarens dag firas

Bussförarens dag firas internationellt och uppmärksammades för första gången i Sverige 2014. Anledningen till att den firas den 18 mars…

KS Bandy klara för elitserien

Det nykomponerade laget med spelare från både Surte BK och Kareby IS hade som mål inför seriestarten att sluta bland…

Galet derby i Ale Kulturrum

Innebandyderbyt mellan Ale IBF och Skår IBK i Ale Kulturrum innehöll allt: spänning, mycket känslor och många mål. I den…

Skattfynd i Surte 

I drygt en månad har Tobias arbetat med att röja i skogen vid Surtesjön och under en solig morgon förra…