Dreampadel bygger i Stora Viken

BOHUS. När Dreampadels etablering i Älvängen drar ut på tiden byggs istället anläggning nummer två i Stora Viken. 4 dubbel- och två singelbanor ska stå färdiga i december.
– Vi fick kasta om lite i planerna, men vill det sig väl bygger vi två hallar samtidigt. Nu måste aleborna få en padelhall, säger Marcus Holmström, entreprenören bakom Dreampadel.

Klädkällaren planerar för en stor utbyggnad av hela Stora Vikens handelsområde. Det kommer innebära flera spännande nyetableringar. Startskottet gick i veckan när Dreampadel offentliggjorde att de förvärvat mark i bästa skyltläge. Så fort bygglovet är i hamn startar bygget av Ales första riktiga padelhall.
– Som många känner till har detaljplanen i Älvängen överklagats och även om vi tror att den snart går igenom konstaterar vi att det finns behov av ytterligare banor. Vi tog kontakt med Klädkällaren och erbjöds en fantastisk möjlighet att etablera i Stora Viken. Processen har varit lösningsorienterad från dag ett och nu väntar vi bara på bygglovet. Målet är att hallen ska vara klar före årsskiftet, säger Marcus Holmström.

För snart ett år sedan presenterade företaget sina planer på ett hallbygge mellan Coop och ICA Supermarket i Älvängen. Etableringen krävde en ändring i detaljplanen och grannarnas godkännande. Där tog det stopp.
– Ärendet prövas nu av mark- och miljödomstolen och vi är fortsatt optimistiska. Fastställs planen startar vi upp bygget även i Älvängen. Då bygger vi två hallar samtidigt. Det är samma typ av hall och banor. Älvängen skiljer sig på så vis att den också ska ha funktionen som en mötesplats med konferensmöjligheter. Det är en större anläggning. I Stora Viken skapar vi optimala förutsättningar för padel. Det blir en spelhöjd på 11 meter och till våren bygger vi även en utomhusbana. Vi känner att dessa två hallar kommer att ge hela Ale chansen att spela på nära avstånd, berättar Marcus Holmström.

Efter åtta år i Stora Viken planerar Klädkällaren för nästa stora steg. Visionen om ett levande handels- och verksamhetsområde ska förverkligas.
– Vi bygger själva ut med 2000 kvm just nu och det finns planer på mer. Tanken är att erbjuda cirka 5000 kvm för nyetableringar inom detaljhandel, 8000 kvm till logistik och småföretagsamhet. Våra arkitekter ritar på ett upplägg och vi ligger faktiskt långt fram i processen. Snart är skisserna klara, säger Peter Lindberg, en av delägarna.
Idén om en padelhall i Stora Viken var inte svår att smälta.
– Vi gillar Dreampadels fokus på de mjuka värdena. Det känns familjärt precis som Klädkällaren. Vi kommer att komplettera varandra på ett bra sätt och båda verksamheterna har glädje av varandra, menar Lindberg som gläds åt att få se en första extern etablering i Stora Viken.

Padel har växt närmast explosionsartat i Sverige de senaste åren. Bara i år har 30 nya banor etablerats i Kungälv.
– På vissa håll är det en överetablering som sker just nu och det finns hallar som stänger i Göteborgsområdet. Vi tror att det är viktigt att ha ett genomtänkt koncept. Där ligger vi långt fram med en social inramning som få anläggningar har valt att satsa på, säger Marcus Holmström och kollegan Tobias Rydén fortsätter:
– Vi håller på att bilda Ale Padelklubb. Styrelse och stadgar är på gång och här kommer vi ha ett tydligt fokus på alla åldrar. Med en förening och bra hallar hoppas vi framför allt kunna locka fler ungdomar till padelsporten. Padel är verkligen en folksport.

Mer från allmänt

Julklappar som gynnar alla

Förra året firade second hand-butiken i Älvängen 25 år. Det…

Två miljoner till föreningslivet

Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Framtid i Ale bildar ny politisk…

Textilbutiken om årets julklapp: ”Jättekul”

Älvängens Garn & Textil konkurrerar snarare med internet än liknande…

Ny vd för Centrum Pile

2008 inleddes Centrum Piles etablering i Kollanda och fem år…

Senaste nytt

Julklappar som gynnar alla

Förra året firade second hand-butiken i Älvängen 25 år. Det…

Två miljoner till föreningslivet

Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Framtid i Ale bildar ny politisk…

Textilbutiken om årets julklapp: ”Jättekul”

Älvängens Garn & Textil konkurrerar snarare med internet än liknande…

Stina Klintbom med gäster intar scenen

Den mångsidiga sångerskan Stina Klintbom, som är hemmahörande i Skönningared,…

Ny vd för Centrum Pile

2008 inleddes Centrum Piles etablering i Kollanda och fem år…

Spännande dansföreställning

Varifrån kommer rörelserna i den samtida dansen, hur kan de…

Örhängen till gagn för Barncancerfonden

Penny Andersson vet vad det innebär att hjälpa andra människor.…

Hus i lågor: ”Kommer brinna ner”

Klockan 19.21 på torsdagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till…

Torbjörn kör vidare i pappas fotspår

Gustaf Gustafsons Åkeri grundades den 9 oktober 1931. Det första…

Snart dags att välja gymnasieskola

Vi har intervjuat en gymnasieelev, Shamim Sarmadi, som går sitt…

Änglar på Älvängens Julmarknad

– Vi hoppas på bra väder och mycket folk på…

Ett hjärta som klappar för Kenya

När Katarina Johansson åkte på safari till Kenya 2012 var…

William gör allt för sitt Surte IS

Han började spelade fotboll ganska sent när han som tolvåring…