Stark bostadsmarknad i Ale

ALE. Bostadspriserna fortsatte stabilt uppåt under 2020. Trycket på bostäder har varit konstant i Ale.
– Att många har börjat jobba hemifrån gjorde att fler började ställa krav på sitt boende och flyttströmmen från Göteborg har varit tydlig, säger Daniel Eriksson, mäklare Svensk Fastighetsförmedling.

När pandemin slog till i mars förra året spreds en oro även bland landets mäklare. Hur skulle bostadsmarknaden och prisutvecklingen påverkas? Inte alls skulle det visa sig.

– När beskedet om pandemin kom ställde vi in oss på det västra. Vi fick snabbt ställa om till den nya situationen med att begränsa antalet besökare till olika visningstider och vi införde även digitala visningar. Istället för en sättning tog försäljningen ordentlig fart, särskilt under sensommaren. I augusti/ september slog vi till och med nytt försäljningsrekord, säger Daniel Eriksson som kan konstatera att Svensk Fastighetsförmedling behåller sin starka marknadsandel i Ale.

– Vi har verkat i kommunen länge och har lyckats behålla våra mäklare under lång tid. Det är positivt och tryggt för både köpare och säljare. Det roligaste för oss på Svensk Fastighetsförmedling i Ale var att vi vid årets digitala kickoff blev utsedda den av alla 221 SF-butiker i hela Sverige med nöjdast kunder, berättar Daniel Eriksson.

ERA Axelssons Fastighetsbyrå i Ale har också haft en ordentlig fart på verksamheten. Två nya mäklare anställdes under året och omsättningsökningen summerades till 20% för Ale-kontoret. Under året fördubblades dessutom kontorsytan i Älvängen. Franchisetagare Henrik Kjellberg blickar tillbaka på ett bra år.

– Det är fortfarande stort intresse för villor och bostadsrätter i kommunen där många förstagångsköpare från Göteborg ser fördelarna med de goda pendlingsmöjligheterna till både Göteborg och Trollhättan. Generellt ser vi god efterfrågan på alla orter inom kommunen även om priserna såklart skiljer sig åt något. Fick man önska skulle jag gärna se att fler villatomter gjordes tillgängliga då efterfrågan på att bygga nytt är stor, avslutar Henrik Kjellberg.

Fastighetsbyrån i Ale delar sedan några år tillbaka ett gemensamt kontor med kollegorna i Kungälv. Att samla kompetensen under ett tak och skapa möjlighet till ett bättre utbyte har varit positivt, men under 2020 blev det dock minimalt med kontorstid.

– Vi tog genast larmet om pandemin på stort allvar och har jobbat hemifrån under nästan hela året. Vi har vidtagit en rad olika åtgärder och trots att vi på Fastighetsbyrån har träffat över 4000 kunder har ingen av våra mäklare smittats av Coronaviruset. Resultatmässigt blev 2020 vårt bästa år någonsin i Ale. Det är faktiskt andra året i rad. Återigen kan vi konstatera att de flesta av våra affärer görs genom matchning och innan objektet blivit offentligt på till exempel Hemnet. Utmaningen i Ale är är att utbudet är lågt. Intresset för både villor och tomter är betydligt större än tillgången just nu. Trycket på marknaden gör ändå att vi tror på ännu ett rekordår, säger Patrik Andersson, franchisetagare för Fastighetsbyrån Ale-Kungälv.

Mer från allmänt

Kilanda marknad – går mot en ny vår på hösten

Kilanda marknad med öppen gård är en tradition som sträcker…

Cerry Holmgren – 55 år i idrottens tjänst

Lokaltidningen träffar Cerry Holmgren hemma i huset i Ekeberg dit…

”Får gräva i skiten”

Här på reningsverket i Älvängen hamnar det – allt som…

Klassjoggen satte 1700 elever i rörelse

Konceptet finns sedan många år tillbaka i Trollhättan. I förra…

Senaste nytt

Kilanda marknad – går mot en ny vår på hösten

Kilanda marknad med öppen gård är en tradition som sträcker…

Träd föll – fyra personer skadade

KILANDA. En olycka inträffade vid 12-tiden vid Kilanda säteri. I…

”Vi var inte tillräckligt desperata”

På lördagen drog innebandysäsongen igång på riktigt och för Ale…

Cerry Holmgren – 55 år i idrottens tjänst

Lokaltidningen träffar Cerry Holmgren hemma i huset i Ekeberg dit…

Dubbla smällar för AIF

Mot Tvååker saknade AIF givna spelare som avstängde Daniel Tidstrand…

”Får gräva i skiten”

Här på reningsverket i Älvängen hamnar det – allt som…

Trots förbud – vikarie spände fast person i rullstol

Det var under en förmiddag som en vikarie spände fast…

”Min son vill inte heller vara där”

Att skolan skall vara en trygg plats dit våra barn…

Omfattande VA-projekt är igång

Nu har Ale kommun startat planeringen för att bygga ett…

Trafikanter uppmanas välja rätt väg

Utmed den enskilda vägen finns cirka 15 hushåll. Vägföreningen ansvarar…

Ungdomar bjuds in till talangjakt

Förra året genomfördes en talangjakt för första gången på Mötesplats…

Pojke fick sår av intorkad avföring

En pojke med funktionsnedsättning led under förra året en längre…

Klassjoggen satte 1700 elever i rörelse

Konceptet finns sedan många år tillbaka i Trollhättan. I förra…