Stark bostadsmarknad i Ale

ALE. Bostadspriserna fortsatte stabilt uppåt under 2020. Trycket på bostäder har varit konstant i Ale.
– Att många har börjat jobba hemifrån gjorde att fler började ställa krav på sitt boende och flyttströmmen från Göteborg har varit tydlig, säger Daniel Eriksson, mäklare Svensk Fastighetsförmedling.

När pandemin slog till i mars förra året spreds en oro även bland landets mäklare. Hur skulle bostadsmarknaden och prisutvecklingen påverkas? Inte alls skulle det visa sig.

– När beskedet om pandemin kom ställde vi in oss på det västra. Vi fick snabbt ställa om till den nya situationen med att begränsa antalet besökare till olika visningstider och vi införde även digitala visningar. Istället för en sättning tog försäljningen ordentlig fart, särskilt under sensommaren. I augusti/ september slog vi till och med nytt försäljningsrekord, säger Daniel Eriksson som kan konstatera att Svensk Fastighetsförmedling behåller sin starka marknadsandel i Ale.

– Vi har verkat i kommunen länge och har lyckats behålla våra mäklare under lång tid. Det är positivt och tryggt för både köpare och säljare. Det roligaste för oss på Svensk Fastighetsförmedling i Ale var att vi vid årets digitala kickoff blev utsedda den av alla 221 SF-butiker i hela Sverige med nöjdast kunder, berättar Daniel Eriksson.

ERA Axelssons Fastighetsbyrå i Ale har också haft en ordentlig fart på verksamheten. Två nya mäklare anställdes under året och omsättningsökningen summerades till 20% för Ale-kontoret. Under året fördubblades dessutom kontorsytan i Älvängen. Franchisetagare Henrik Kjellberg blickar tillbaka på ett bra år.

– Det är fortfarande stort intresse för villor och bostadsrätter i kommunen där många förstagångsköpare från Göteborg ser fördelarna med de goda pendlingsmöjligheterna till både Göteborg och Trollhättan. Generellt ser vi god efterfrågan på alla orter inom kommunen även om priserna såklart skiljer sig åt något. Fick man önska skulle jag gärna se att fler villatomter gjordes tillgängliga då efterfrågan på att bygga nytt är stor, avslutar Henrik Kjellberg.

Fastighetsbyrån i Ale delar sedan några år tillbaka ett gemensamt kontor med kollegorna i Kungälv. Att samla kompetensen under ett tak och skapa möjlighet till ett bättre utbyte har varit positivt, men under 2020 blev det dock minimalt med kontorstid.

– Vi tog genast larmet om pandemin på stort allvar och har jobbat hemifrån under nästan hela året. Vi har vidtagit en rad olika åtgärder och trots att vi på Fastighetsbyrån har träffat över 4000 kunder har ingen av våra mäklare smittats av Coronaviruset. Resultatmässigt blev 2020 vårt bästa år någonsin i Ale. Det är faktiskt andra året i rad. Återigen kan vi konstatera att de flesta av våra affärer görs genom matchning och innan objektet blivit offentligt på till exempel Hemnet. Utmaningen i Ale är är att utbudet är lågt. Intresset för både villor och tomter är betydligt större än tillgången just nu. Trycket på marknaden gör ändå att vi tror på ännu ett rekordår, säger Patrik Andersson, franchisetagare för Fastighetsbyrån Ale-Kungälv.

Mer från allmänt

Julklappar som gynnar alla

Förra året firade second hand-butiken i Älvängen 25 år. Det…

Två miljoner till föreningslivet

Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Framtid i Ale bildar ny politisk…

Textilbutiken om årets julklapp: ”Jättekul”

Älvängens Garn & Textil konkurrerar snarare med internet än liknande…

Ny vd för Centrum Pile

2008 inleddes Centrum Piles etablering i Kollanda och fem år…

Senaste nytt

Julklappar som gynnar alla

Förra året firade second hand-butiken i Älvängen 25 år. Det…

Två miljoner till föreningslivet

Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Framtid i Ale bildar ny politisk…

Textilbutiken om årets julklapp: ”Jättekul”

Älvängens Garn & Textil konkurrerar snarare med internet än liknande…

Stina Klintbom med gäster intar scenen

Den mångsidiga sångerskan Stina Klintbom, som är hemmahörande i Skönningared,…

Ny vd för Centrum Pile

2008 inleddes Centrum Piles etablering i Kollanda och fem år…

Spännande dansföreställning

Varifrån kommer rörelserna i den samtida dansen, hur kan de…

Örhängen till gagn för Barncancerfonden

Penny Andersson vet vad det innebär att hjälpa andra människor.…

Hus i lågor: ”Kommer brinna ner”

Klockan 19.21 på torsdagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till…

Torbjörn kör vidare i pappas fotspår

Gustaf Gustafsons Åkeri grundades den 9 oktober 1931. Det första…

Snart dags att välja gymnasieskola

Vi har intervjuat en gymnasieelev, Shamim Sarmadi, som går sitt…

Änglar på Älvängens Julmarknad

– Vi hoppas på bra väder och mycket folk på…

Ett hjärta som klappar för Kenya

När Katarina Johansson åkte på safari till Kenya 2012 var…

William gör allt för sitt Surte IS

Han började spelade fotboll ganska sent när han som tolvåring…