Stark bostadsmarknad i Ale

ALE. Bostadspriserna fortsatte stabilt uppåt under 2020. Trycket på bostäder har varit konstant i Ale.
– Att många har börjat jobba hemifrån gjorde att fler började ställa krav på sitt boende och flyttströmmen från Göteborg har varit tydlig, säger Daniel Eriksson, mäklare Svensk Fastighetsförmedling.

När pandemin slog till i mars förra året spreds en oro även bland landets mäklare. Hur skulle bostadsmarknaden och prisutvecklingen påverkas? Inte alls skulle det visa sig.

– När beskedet om pandemin kom ställde vi in oss på det västra. Vi fick snabbt ställa om till den nya situationen med att begränsa antalet besökare till olika visningstider och vi införde även digitala visningar. Istället för en sättning tog försäljningen ordentlig fart, särskilt under sensommaren. I augusti/ september slog vi till och med nytt försäljningsrekord, säger Daniel Eriksson som kan konstatera att Svensk Fastighetsförmedling behåller sin starka marknadsandel i Ale.

– Vi har verkat i kommunen länge och har lyckats behålla våra mäklare under lång tid. Det är positivt och tryggt för både köpare och säljare. Det roligaste för oss på Svensk Fastighetsförmedling i Ale var att vi vid årets digitala kickoff blev utsedda den av alla 221 SF-butiker i hela Sverige med nöjdast kunder, berättar Daniel Eriksson.

ERA Axelssons Fastighetsbyrå i Ale har också haft en ordentlig fart på verksamheten. Två nya mäklare anställdes under året och omsättningsökningen summerades till 20% för Ale-kontoret. Under året fördubblades dessutom kontorsytan i Älvängen. Franchisetagare Henrik Kjellberg blickar tillbaka på ett bra år.

– Det är fortfarande stort intresse för villor och bostadsrätter i kommunen där många förstagångsköpare från Göteborg ser fördelarna med de goda pendlingsmöjligheterna till både Göteborg och Trollhättan. Generellt ser vi god efterfrågan på alla orter inom kommunen även om priserna såklart skiljer sig åt något. Fick man önska skulle jag gärna se att fler villatomter gjordes tillgängliga då efterfrågan på att bygga nytt är stor, avslutar Henrik Kjellberg.

Fastighetsbyrån i Ale delar sedan några år tillbaka ett gemensamt kontor med kollegorna i Kungälv. Att samla kompetensen under ett tak och skapa möjlighet till ett bättre utbyte har varit positivt, men under 2020 blev det dock minimalt med kontorstid.

– Vi tog genast larmet om pandemin på stort allvar och har jobbat hemifrån under nästan hela året. Vi har vidtagit en rad olika åtgärder och trots att vi på Fastighetsbyrån har träffat över 4000 kunder har ingen av våra mäklare smittats av Coronaviruset. Resultatmässigt blev 2020 vårt bästa år någonsin i Ale. Det är faktiskt andra året i rad. Återigen kan vi konstatera att de flesta av våra affärer görs genom matchning och innan objektet blivit offentligt på till exempel Hemnet. Utmaningen i Ale är är att utbudet är lågt. Intresset för både villor och tomter är betydligt större än tillgången just nu. Trycket på marknaden gör ändå att vi tror på ännu ett rekordår, säger Patrik Andersson, franchisetagare för Fastighetsbyrån Ale-Kungälv.

Mer från allmänt

Stark återvinningstrend i Ale och Lilla Edet

Förra året lämnades hela 530 000 ton förpackningar in till…

Beijer Älvängen lanserar återbrukat material

Liknande satsningar som genomförs i Älvängen har Beijer gjort i…

”Vi vill vara den goda grannen”

Rickard Anderberg, 41, är född i Göteborg, men uppväxt i…

Ny ölbryggare hos Ahlafors Bryggerier

Intresset för att framställa öl föddes under gymnasieåren. Robert Lundblad…

Senaste nytt

Gulsvart seger i historiska premiären

Det blev en helt makalös lördag för Ahlafors IF. I…

Här är AIF:s premiärelva

Lördag 1 april. Ahlafors IF:s herrlag står inför en historisk…

Stark återvinningstrend i Ale och Lilla Edet

Förra året lämnades hela 530 000 ton förpackningar in till…

Beijer Älvängen lanserar återbrukat material

Liknande satsningar som genomförs i Älvängen har Beijer gjort i…

”Vi vill vara den goda grannen”

Rickard Anderberg, 41, är född i Göteborg, men uppväxt i…

Ny ölbryggare hos Ahlafors Bryggerier

Intresset för att framställa öl föddes under gymnasieåren. Robert Lundblad…

Uppdraget: Rädda kontraktet i Ettan

På lördag spelar Ahlafors IF den historiska hemmapremiären i Ettan…

De öppnar sitt hem för barn och ungdomar

Som åttaåring blev Petra placerad på ett familjehem första gången.…

Lagkaptenen: ”Något stort på gång”

De flesta spelarna i Ahlafors IF har aldrig tidigare gjort…

Norrby-lägret har koll på AIF

Boråslaget kom näst sist i Superettan 2022 och är således,…

Lindström klar för AIF

Med två dagar kvar till seriepremiären i Ettan Södra presenterar…

Yogan är en självklar del i Petras liv

Petra Avebring är ursprungligen från Värmland, flyttade till Göteborg för…

”Ale måste satsa för att vinna”

I 13 år har Johan Trouvé varit vd för Västsvenska…