SKEPPLANDA. Väntan är över för fikasugna Skepplandabor.
I fredags var det premiär för Café Molin, som drivs av de äkta makarna Jonas och Rakel Molin.
Hemleverans av nybakta frallor är en av deras många idéer.
Lagom till premiären hade våren kommit till Albotorget och värmande solstrålar landade på de svarta blanka stolarna. Gästerna avlöste varandra och de nya ägarna berömdes för såväl kaffe som bakverk.
Ur en liten stålkanna med pip häller Jonas skummad mjölk i en enkel espresso. Med vana rörelser formar han ett hjärta och ställer sedan den lilla koppen på ett matchande fat.
Han och hustrun Rakel är inte de första att starta café i lokalen på hörnet mitt emot Tempo, men med nya fräscha idéer hoppas de på att kunna skapa en framgångsrik verksamhet.
– Vi lyssnar noga på vad kunderna efterfrågar och försöker att bemöta önskemålen. Vi har lite idéer, bland annat kommer jag att köra ut baguetter med olika röror till företag. Sedan har vi även planer på att ta upp beställningar på frukostbröd som levereras direkt hem till kunderna på lördagar, berättar Jonas.
Skepplandabon Anita Engman, som sitter och dricker kaffe vid ett bord intill, nickar instämmande.
– Det har funnit för länge sedan här i Skepplanda då SBTK tog upp brödbeställningar. Det är något som man saknat så det är en jättebra grej.
En annan idé är att sätta ihop picknick-korgar som kan förbeställas.
– Det finns mycket fin natur här i området och då tänker vi att man kan köpa med sig utflyktsmaten från oss.
Caféet ligger i samma hus som biblioteket och ett önskemål hade varit en dörr mellan lokalerna.
– Vi har tagit upp frågan med Alebyggen, men vi får se om det är möjligt. I och med bibliotekets längre öppettider hade det varit helt perfekt för oss, säger Jonas.