Nu på onsdag släpper Streaplers sin nya skiva ”I alla väder”. Omslagsfotot är taget i Inlands nedlagda kartongfabrik. Från vänster: Håkan Liljeblad, Kjetil Granli, Henrik Uhlin, Kenny Samuelsson och Anders Larsson.
Nu på onsdag släpper Streaplers sin nya skiva ”I alla väder”. Omslagsfotot är taget i Inlands nedlagda kartongfabrik. Från vänster: Håkan Liljeblad, Kjetil Granli, Henrik Uhlin, Kenny Samuelsson och Anders Larsson.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2013/04/v-17-L-E-Streaplers-1.jpg

Streaplers håller i alla väder

LILLA EDET. 54 år i branschen har resulterat i lika många skivor. På onsdag släpper Streaplers sin nya platta – ”I alla väder”. – Vår publik kommer att känna igen det karaktäristiska Streaplerssoundet, men samtidigt har vi en del låtar där vi tar ut svängarna, säger trummisen och tillika sångaren Kjetil Granli.

LILLA EDET. 54 år i branschen har resulterat i lika många skivor.
På onsdag släpper Streaplers sin nya platta – ”I alla väder”.
– Vår publik kommer att känna igen det karaktäristiska Streaplerssoundet, men samtidigt har vi en del låtar där vi tar ut svängarna, säger trummisen och tillika sångaren Kjetil Granli.

Det är i Kjetil Granlis hemtrakter som fotograferingen ägt rum och reklamvideon till den nya skivan spelats in. Den numera nedlagda kartongfabriken på Ström har med ett antal uttjänta maskiner fått utgöra rekvisita för Streaplers omslag och promotionsmaterial.
– Vi ville hitta något nytt och lite udda ställe att vara på. Vi fastnade för Inland som erbjöd en väldigt fräck, annorlunda och historisk miljö. Samtidigt som det kändes konstigt, ja nästan lite läskigt att vara där, så tycker vi att platsen sänder ut ett budskap. Vad som än händer så står Streaplers pall.

Har du någon personlig koppling till Inland?
– Nej, inte mer än att jag har vänner och bekanta som har jobbat där. Det var ett tungt slag för kommunen då Inlands kartongfabrik slog igen och många människor drabbades.

Kjetil Granli tar emot i huset hemma vid Ekaråsen. Det är något av lugnet före stormen. Förutom skivreleasen på onsdag väntar spelningar i stort sett varje dag för Streaplers en tid framöver. Om en vecka, på valborgsmässoafton, är det traditionsenlig utomhuspremiär på Lane Loge.
– Det utgör startskottet för en intensiv vår- och sommarperiod. Vi brukar ha ungefär 1 200 personer på premiären på Lane Loge vilket är fantastiskt.

Spännande
Det är med spänd förväntan som Kjetil och hans kollegor inväntar responsen på nya skivan. Ett fåtal låtar har redan ”provspelats” ute på landets dansbanor, men av de 14 spår som finns på plattan är det mycket nytt som väntar skivköparna.
– Vi har valt att spela in skivan så nära releasen som möjligt. Det gör det hela mer spännande och intressant.

Den förra plattan, ”På egna vägar”, togs emot med öppna armar av publiken och har sålt i närmare 17 000 exemplar.
– Vi är väldigt nöjda med den siffran med tanke på att det inte alls säljs lika många skivor nu som det gjorde förr. Gränsen för att få en guldskiva ligger på 20 000 sålda exemplar och det siktar vi på att nå med ”I alla väder”.

Är det inte lätt att drabbas av prestationsångest då förväntningarna hela tiden skruvas upp?
– Det är väl tidspressen som framkallar den största ångesten i så fall. Eftersom jag låg nedbäddad i lunginflammation i tio dagar i januari så gick vi miste om värdefull inspelningstid. Någon prestationsångest kan jag inte säga att vi har. Vi försöker hela tiden förbättra oss och flytta fram positionerna, inte bara när det gäller musiken utan även skivomslag, reklammaterial och annat.

Vad gör ”I alla väder” så bra?
– Variationen! Våra trogna fans kommer definitivt att känna igen sig, stuket är bekant och vi har låtar som visar respekt för historien. Samtidigt tycker jag att plattan visar på en framåtanda och ett nytänk.

Ni är tillsammans med Lasse Stefanz Sveriges överlägset populäraste dansband. Vad utgör framgångsreceptet?
– Det är ett genuint och hårt arbete. Framförallt handlar det om att göra ett väldigt bra jobb när vi är ute och spelar och möter vår publik. Det gäller att vårda varumärket Streaplers, att folk känner sig trygga i det vi gör.

Någon semester i sommar är inte att tänka på?
– Nej, det blir en hysterisk sommar i år också. Fast vi klagar inte, det är en ynnest att få turnera runt i landet och göra det vi tycker är allra roligast, avslutar Kjetil Granli.

Streaplers sångare och trumslagare, Kjetil Granli, bor i Lilla Edet och tyckte att miljön på Inlands kartongfabrik passade utmärkt när bilderna och reklamvideon för den nya skivan skulle produceras.

Streaplers sångare och trumslagare, Kjetil Granli, bor i Lilla Edet och tyckte att miljön på Inlands kartongfabrik passade utmärkt när bilderna och reklamvideon för den nya skivan skulle produceras.

Mer från nöje

Stina Klintbom med gäster intar scenen

Den mångsidiga sångerskan Stina Klintbom, som är hemmahörande i Skönningared,…

Spännande dansföreställning

Varifrån kommer rörelserna i den samtida dansen, hur kan de…

Unelokören vill upprepa lucia-succén 

För fem år sedan startades Unelokören med syftet att sprida…

Ale Lucia gör sig redo

Ale Lucia har ändrat inriktning under de senaste åren. Det…

Senaste nytt

Marknadstörst

Coronapandemin vill vi helst lägga helt bakom oss, men fortfarande…

Stort hjärta för Ukraina

Det bor cirka 80 ukrainska flyktingar i Ale och Lilla…

Bästa julmarknaden i modern tid

Det är inte lika många butiker längs med Göteborgsvägen som…

”Jag blir uppriktigt förbannad”

Motorburen ungdom fortsätter att ställa till problem på olika platser…

Julmarknad i Surte

Marknadsbesökarna var många när traditionen med Julmarknad på Glasbruksmuseet kunde…

Julstämning i Lödöse

Förutsättningarna var de bästa tänkbara. Låt vara att det inte…

Julklappar som gynnar alla

Förra året firade second hand-butiken i Älvängen 25 år. Det…

Två miljoner till föreningslivet

Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Framtid i Ale bildar ny politisk…

Textilbutiken om årets julklapp: ”Jättekul”

Älvängens Garn & Textil konkurrerar snarare med internet än liknande…

Stina Klintbom med gäster intar scenen

Den mångsidiga sångerskan Stina Klintbom, som är hemmahörande i Skönningared,…

Ny vd för Centrum Pile

2008 inleddes Centrum Piles etablering i Kollanda och fem år…

Spännande dansföreställning

Varifrån kommer rörelserna i den samtida dansen, hur kan de…

Örhängen till gagn för Barncancerfonden

Penny Andersson vet vad det innebär att hjälpa andra människor.…