Nu på onsdag släpper Streaplers sin nya skiva ”I alla väder”. Omslagsfotot är taget i Inlands nedlagda kartongfabrik. Från vänster: Håkan Liljeblad, Kjetil Granli, Henrik Uhlin, Kenny Samuelsson och Anders Larsson.
Nu på onsdag släpper Streaplers sin nya skiva ”I alla väder”. Omslagsfotot är taget i Inlands nedlagda kartongfabrik. Från vänster: Håkan Liljeblad, Kjetil Granli, Henrik Uhlin, Kenny Samuelsson och Anders Larsson.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2013/04/v-17-L-E-Streaplers-1.jpg

Streaplers håller i alla väder

LILLA EDET. 54 år i branschen har resulterat i lika många skivor. På onsdag släpper Streaplers sin nya platta – ”I alla väder”. – Vår publik kommer att känna igen det karaktäristiska Streaplerssoundet, men samtidigt har vi en del låtar där vi tar ut svängarna, säger trummisen och tillika sångaren Kjetil Granli.

LILLA EDET. 54 år i branschen har resulterat i lika många skivor.
På onsdag släpper Streaplers sin nya platta – ”I alla väder”.
– Vår publik kommer att känna igen det karaktäristiska Streaplerssoundet, men samtidigt har vi en del låtar där vi tar ut svängarna, säger trummisen och tillika sångaren Kjetil Granli.

Det är i Kjetil Granlis hemtrakter som fotograferingen ägt rum och reklamvideon till den nya skivan spelats in. Den numera nedlagda kartongfabriken på Ström har med ett antal uttjänta maskiner fått utgöra rekvisita för Streaplers omslag och promotionsmaterial.
– Vi ville hitta något nytt och lite udda ställe att vara på. Vi fastnade för Inland som erbjöd en väldigt fräck, annorlunda och historisk miljö. Samtidigt som det kändes konstigt, ja nästan lite läskigt att vara där, så tycker vi att platsen sänder ut ett budskap. Vad som än händer så står Streaplers pall.

Har du någon personlig koppling till Inland?
– Nej, inte mer än att jag har vänner och bekanta som har jobbat där. Det var ett tungt slag för kommunen då Inlands kartongfabrik slog igen och många människor drabbades.

Kjetil Granli tar emot i huset hemma vid Ekaråsen. Det är något av lugnet före stormen. Förutom skivreleasen på onsdag väntar spelningar i stort sett varje dag för Streaplers en tid framöver. Om en vecka, på valborgsmässoafton, är det traditionsenlig utomhuspremiär på Lane Loge.
– Det utgör startskottet för en intensiv vår- och sommarperiod. Vi brukar ha ungefär 1 200 personer på premiären på Lane Loge vilket är fantastiskt.

Spännande
Det är med spänd förväntan som Kjetil och hans kollegor inväntar responsen på nya skivan. Ett fåtal låtar har redan ”provspelats” ute på landets dansbanor, men av de 14 spår som finns på plattan är det mycket nytt som väntar skivköparna.
– Vi har valt att spela in skivan så nära releasen som möjligt. Det gör det hela mer spännande och intressant.

Den förra plattan, ”På egna vägar”, togs emot med öppna armar av publiken och har sålt i närmare 17 000 exemplar.
– Vi är väldigt nöjda med den siffran med tanke på att det inte alls säljs lika många skivor nu som det gjorde förr. Gränsen för att få en guldskiva ligger på 20 000 sålda exemplar och det siktar vi på att nå med ”I alla väder”.

Är det inte lätt att drabbas av prestationsångest då förväntningarna hela tiden skruvas upp?
– Det är väl tidspressen som framkallar den största ångesten i så fall. Eftersom jag låg nedbäddad i lunginflammation i tio dagar i januari så gick vi miste om värdefull inspelningstid. Någon prestationsångest kan jag inte säga att vi har. Vi försöker hela tiden förbättra oss och flytta fram positionerna, inte bara när det gäller musiken utan även skivomslag, reklammaterial och annat.

Vad gör ”I alla väder” så bra?
– Variationen! Våra trogna fans kommer definitivt att känna igen sig, stuket är bekant och vi har låtar som visar respekt för historien. Samtidigt tycker jag att plattan visar på en framåtanda och ett nytänk.

Ni är tillsammans med Lasse Stefanz Sveriges överlägset populäraste dansband. Vad utgör framgångsreceptet?
– Det är ett genuint och hårt arbete. Framförallt handlar det om att göra ett väldigt bra jobb när vi är ute och spelar och möter vår publik. Det gäller att vårda varumärket Streaplers, att folk känner sig trygga i det vi gör.

Någon semester i sommar är inte att tänka på?
– Nej, det blir en hysterisk sommar i år också. Fast vi klagar inte, det är en ynnest att få turnera runt i landet och göra det vi tycker är allra roligast, avslutar Kjetil Granli.

Streaplers sångare och trumslagare, Kjetil Granli, bor i Lilla Edet och tyckte att miljön på Inlands kartongfabrik passade utmärkt när bilderna och reklamvideon för den nya skivan skulle produceras.

Streaplers sångare och trumslagare, Kjetil Granli, bor i Lilla Edet och tyckte att miljön på Inlands kartongfabrik passade utmärkt när bilderna och reklamvideon för den nya skivan skulle produceras.

Mer från nöje

Musikläraren släpper nytt

Kalle Carlsson kommer från ett musikaliskt hem och i tidig…

Rocklegend till Älvängen

Peter Jezewski har hunnit fylla 66 år, men några tankar…

Sveriges första bok om Metaverse

Nolbon Linda U Johansson är en erfaren och tankeväckande föreläsare…

Teatervinden skildrar Pehr Osbecks liv

Premiären av ”Pehr Osbeck – hålandasonen som for till Kina”…

Senaste nytt

Bil och älg i kollision

ALAFORS. Vid 06:45-tiden på lördagsmorgonen krockade en bil med en…

Kocevski segerskytt för Ahlafors IF

Ahlafors tog sin sjunde seger för året och tog sig…

SBTK kan säkra seriesegern

Skepplanda BTK har 41 inspelade poäng och leder division 4…

Andreas satsar på roadracing

Fordon med två hjul har alltid intresserat Andreas Kumpumäki och…

Ny ”måste-match” för AIF ikväll

Ettan södra går in i ett avgörande skede. Ahlafors IF…

Musikläraren släpper nytt

Kalle Carlsson kommer från ett musikaliskt hem och i tidig…

Uppskattad frukost på Da Vinciskolan

Förra året vann fem skolor gratis frukost under tre veckor.…

Han är Surtes nye ordförande

Som liten pojk följde Fredrik Gerlin Surtes storhetstid i bandy.…

”Min son vill inte vara där”

Föräldern, som vill vara anonym, berättar att sonen tidigare gick…

Svårt att rekrytera till fritidshemmen

Under hösten 2021 förbättrades personaltätheten på fritidshemmen tillfälligt i Ale,…

Lärarbrist: ”Kommer inte att räcka”

I Ales kommunala förskolor går det, enligt den senaste statistiken…

Emma vill få fler kvinnor att engagera sig

För några år sedan gick Emma Mouvitz med i ungdomsrådet…

Ale och Lilla Edet klättrar i ranking

Efter Lerum, som ökar med 44 placeringar, är Lilla Edet…