För många innebär påskhelgen gemensamma måltider och ett traditionsenligt påskbord. Hur du än väljer att fira påsk så har lokaltidningen pratat med några kockar i kommunen för att ge läsarna lite inspiration och tips.
”Påsksillen är värd något extra. Gör din egen marinad! Köp urvattnade sillfiléer. Blanda 1 dl majonnäs, 1/2 msk dijon senap, 1 tsk dragon och 1 pressad vitlöksklyfta i en skål. Dra ett varv på salt- och pepparkvarnen och vänd i sillen, låt dra i kylen i ett dygn”, tipsar Malin Hansson Eklund, på Kock-Malin i Älvängen.
Även Johanna Eklund, Mias Catering, delar med sig om ett enkelt tips till äggen.
”Gör något extra med ägghalvorna. En klick skagenröra med en dillkvist på är inte bara vackert, utan smakar dessutom väldigt gott”, säger hon.
Andreas Peterson, kökschef på Klädkällaren, tipsar om en grillad lammrostbiff med honungsky, vitlökspuré samt rostad potatis & jordärtsskocka.
”En god varmrätt som jag tycker passar mycket bra i påsk- och vårtider. Lammrostbiffen är en mycket mör, snabblagad och god styckdetalj som är relativt prisvärd och som ibland glöms bort när man ska välja i köttdisken. Har du möjlighet så välj gärna ett kött från en lokal uppfödare”, säger han.
Receptet till den grillade lammrostbiffen hittar du tillsammans med Marcus Gåveruds recept till Matjessilltårta längre ner på sidan.
Glad Påsk!