Ulf Runmarker på Nödinge Golfklubb har storslagna planer för anläggningen i Backa. I en första etapp hoppas Runmarker kunna utveckla verksamheten med tre nya hål och därefter ytterligare sex hål.
Ulf Runmarker på Nödinge Golfklubb har storslagna planer för anläggningen i Backa. I en första etapp hoppas Runmarker kunna utveckla verksamheten med tre nya hål och därefter ytterligare sex hål.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2011/11/v-45-FF-Nödinge-GK-1.jpg

Nödinge GK planerar för framtiden

NÖDINGE. Nio hål ska bli tolv och så småningom också arton. Nödinge Golfklubb ser framtiden an med tillförsikt. – Vi ligger i ett bostadsområde som fortsätter att växa. Tillgängligheten är också en stor plusfaktor när vi jämför oss med många andra golfbanor i regionen, säger Ulf Runmarker, vd i Nödinge Golf AB.

NÖDINGE. Nio hål ska bli tolv och så småningom också arton.
Nödinge Golfklubb ser framtiden an med tillförsikt.
– Vi ligger i ett bostadsområde som fortsätter att växa. Tillgängligheten är också en stor plusfaktor när vi jämför oss med många andra golfbanor i regionen, säger Ulf Runmarker, vd i Nödinge Golf AB.

Efter två stygga vintrar på raken hoppas Nödinge GK att det milda vädret ska hålla i sig ett bra tag framöver. I sådant fall håller banan uppe som vanligt.

– Det går att spela på banan till dess att frosten infinner sig. Än så länge är det sommargreener som gäller, hälsar Ulf Runmarker som jobbar hårt för att marknadsföra området Backa Säteri som en året runt-verksamhet.

– Vi har ett väldigt nära samarbete med restaurangen. Den tid på året som det inte lämpar sig att spela golf ska här ändå vara liv och rörelse. Det är krogen en garant för. Vi är mycket glada över det engagemang som krögare Kaj Merstrand och hans personal visar, som håller öppet restaurangen alla dagar i veckan. Nyligen öppnades en sportbar där man kan titta på golf och andra idrotter.

Modern golf

Genom att ha en högkvalitativ och lättillgänglig golfbana hävdar sig Nödinge GK väl i konkurrensen anser Ulf Runmarker.

– Genom närheten kan man snabbt och enkelt gå ut och spela en stund och hinner ändå med annat. Vi kallar det för modern golf. Sedan är det ett ständigt pågående arbete att hålla banan i bra skick. Vi har investerat i en bra maskinpark för detta ändamål och nyligen rekryterade vi en erfaren greenkeeper i Peter Munden.

Nödinge GK har storslagna planer för framtiden. Ritningar på en utvidgning av verksamheten har lämnats in till kommunen.

– Det finns ett reserverat område för oss där det får plats sex nya hål. Avsikten är emellertid att bygga tre hål i den första etappen och därefter ytterligare sex hål så att vi får en 18-hålsbana när hela projektet är klart. Vi för en diskussion med berörda markägare om detta.

När skulle de första tre hålen kunna vara klara?

– Det är svårt att svara på. Realistiskt är att detaljplanen kan vinna laga kraft 2012 och att vi kan börja bygga 2013, förutsatt att vi inte får in någon överklagan. Från klubbens sida är vi angelägna att komma igång med projektet. Fler hål skulle med största säkerhet attrahera fler medlemmar och fler greenfeegäster, säger Runmarker.

– Redan idag ser vi en positiv medlemsutveckling. Folk som flyttar in i närområdet söker sig hit. Vi har nybörjare som efterfrågar utbildning och vi har greenfeespelare som graderar upp sig till fullvärdigt medlemskap.

Hur är den ekonomiska situationen för Nödinge GK?

– Man måste driva en anläggning effektivt. Vi koncentrerar oss på att göra rätt saker på banan i rätt tid. Fokus ligger på att ha en så hög kvalitet som möjligt på greenerna. En bra kvalitet på banan är avgörande för att locka hit golfare från Göteborg. Vi har en väldigt spelstrategiskt intressant bana som är rolig att spela, säger Runmarker.

Hur ser du på samarbete med andra golfklubbar?

– Det är jag positivt inställd till. Vi har idag ett samarbete med Lycke GK och Ale GK om rabatterad greenfee och jag hade gärna sett ett liknande upplägg med andra anläggningar i närområdet. Ett utökat samarbete gynnar medlemmarna i respektive golfklubb, avslutar Ulf Runmarker.

Mer från övrigt

Glada miner på SD:s valvaka

Sverigedemokraterna ser just nu ut att bli Sveriges näst största…

Barnpanelen: Tankar kring valet

I samarbete med eleverna i årskurs 1 och 3 på…

Trotjänare med ett pannben av stål

Emilia flyttades upp till A-laget redan som 13-åring och försvarsgeneralen…

Utvecklad brand i industrilokal

KOLLANDA. Det brinner just nu i en verkstadslokal i Kollanda.…

Senaste nytt

Varm komedi med Marianne Mörck

”Britt-Marie var här” är berättelsen om samhällen vid vägar där…

Omstart i livet för Nazar Ali Nazari

September, strålande sol och klarblå himmel. Nazar Ali Nazari njuter…

Kilanda marknad på lördag

KILANDA. Nu på lördag, den 24 september, arrangeras Kilanda marknad.…

”Alla människor är lika mycket värda”

Namnet LEVA-huset, som inryms i fastigheten mitt emot ICA Boström,…

Tränare, spelare och ordförande i Surte

Linus Warnholtz tillbringar mycket tid i Bohushallen och denna sena…

Föreningsutvecklare är på plats

Fredrik Hermansson har en gedigen bakgrund inom föreningslivet, men han…

Här får eleverna en andra chans

Sedan hösten 2021 erbjuder Ale gymnasium fyra yrkesintroduktionsutbildningar (IMY): barnskötare,…

Alependeln påverkas efter elfel

Ett elfel som inträffade på Göteborgs centralstation, strax efter klockan…

Dahlberg har hittat hem

Dagens träningspass är över och Pontus Dahlberg slår sig ner…

”Det finns en osäkerhet på bostadsmarknaden”

Enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik går prisutveckling fortsatt upp i…

Så blir kommunfullmäktige i Ale och Lilla Edet

ALE Socialdemokraterna  Dennis Ljunggren, 49 år, Nödinge Elaine Björkman, 75…

Jennie och Doris är bäst i Sverige – igen 

För snart 20 år sedan skiftade Jennie Weimén fokus från…

”Droghandel som är helt oacceptabel”

Det var inte tal om något larm eller ingripande när…