https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2014/05/V-20-AIF_Nima.jpg

Tredje raka för AIF

ALAFORS. Sebastian Hollstein, nybliven lagkapten, tackade för förtroendet. Två målgivande passningar och tre nya poäng till Ahlafors IF. – Det är en ära att vara kapten och kul när spelet stämmer som det gjorde efter paus, säger han direkt efter slutsignalen.

ALAFORS. Sebastian Hollstein, nybliven lagkapten, tackade för förtroendet.
Två målgivande passningar och tre nya poäng till Ahlafors IF.
– Det är en ära att vara kapten och kul när spelet stämmer som det gjorde efter paus, säger han direkt efter slutsignalen.

Det tråkiga först. Ahlafors IF får av allt att döma klara sig utan sin trogne lagkapten och spelmotor, Johan Elving. En broskskada i knät måste opereras.
– Det var värre än jag först trodde. Efter magnetröntgen kunde konstateras ett större hål i brosket samt lösa delar. Det måste opereras snarast möjligt för att inte medföra större skada. Rehabiliteringen är 6-8 månader, så säsongen är av allt att döma över för min del, suckar Johan Elving.

Sen det roliga.
Ahlafors IF tog emot Säffle på ett soligt Svenska Stenhus Arena och genomförde en taktiskt fulländad match. En spelmässigt jämn första halvlek avslutades på bästa sätt. En snabb omställning i det som skulle bli halvlekens sista anfall gav Rade Radovic skottläge. Målvakten släppte retur och bollen hamnade framför fötterna på Michael Hintze. 1-0 var lika förlösande för AIF som knäckande för gästerna.

– Det var en tacksam avslutning, men vi kände oss starka och var inte nöjda med hur vi spelat i första halvlek. Passningsspelet var slarvigt och det är frustrerande när vi vet på vilken nivå vi kan spela. Det handlade om att höja tempot, rulla ut motståndaren och se till att sätta punkt. Det var precis vad killarna gjorde. Andra halvlek är lika bra som den första var dålig, enligt mig, summerar AIF-tränaren Daniel Eriksson.

Han var självfallet mycket nöjd med Michael Hintze och Sebastian Hollsteins arbete, men menade samtidigt att alla måste lyftas när laget håller tätt och vinner med 3-0.

– Vi fick ordning på spelet efter paus, rörde oss bättre och hittade fler alternativ. Det borde kanske blivit ett par mål till. Jag hade några ”höjdare” idag, får jag ner dem ett par meter så blir det bra, skrattar Sebastian Hollstein som också svarade för matchens prestation när han tog ner bollen och i samma stund flippade den över sin försvarare. Fri med målvakten friställde han Nima Kadivar som enkelt satte 3-0 i öppet mål.
– Kul att bjuda på lite show. Jag såg att backen var lite borta så det var värt ett försök. Det gick ju bra, konstaterar Hollstein.

Dessförinnan hade han serverat Peter Antonsson, som ånyo svarade för ett gediget arbete längst upp i anfallet, till 2-0.
Efter tre raka segrar har Ahlafors IF fått lite andrum och närmast väntar nu två bortamatcher – båda i Vänersborg. På lördag ställs gulsvart mot serieledande och obesegrade Vänersborgs FK.

– Den kunde inte kommit bättre. Vi är fyllda med självförtroende och vet att vi kan spela riktigt bra fotboll. Det ska bli högintressant, säger en förväntansfull Daniel Eriksson.

Tio mål på tre matcher är en skön statistik att luta sig mot, men minst lika kul är att AIF har hållit nollan i 270 minuter. Jesper Johannesson, Markus Hedberg, Henrik Andersson och Erik Gunnarsson tvingade inte burväktare Andreas Skånberg till några större parader i lördags heller. Jonathan Lindströms comeback i laget har medfört ny energi och en aggressivitet som tidigare saknats. Det ser tveklöst mycket intressant ut inför mötet med VFK.

Division 3 nordvästra Götaland
Ahlafors IF – Säffle FF 3-0 (1-0)
Mål AIF: Michael Hintze, Peter Antonsson, Nima Kadivar. Matchens kurrar: Sebastian Hollstein 3, Michael Hintze 2, Jonathan Lindström 1.

Utbredd glädje… Till och med bollkallarna ville vara med och fira när Peter Antonsson skjutit 2-0. Här gläds Jonathan Lindström och Rade Radovic åt fullträffen.

Utbredd glädje… Till och med bollkallarna ville vara med och fira när Peter Antonsson skjutit 2-0. Här gläds Jonathan Lindström och Rade Radovic åt fullträffen.

 

Höjdare! Sebastian Hollstein var i centrum för det mesta när AIF hemmabesegrade Säffle med 3-0. Här avlossar han bössan.

Höjdare! Sebastian Hollstein var i centrum för det mesta när AIF hemmabesegrade Säffle med 3-0. Här avlossar han bössan.

 

Ung backtalang. Jesper Johanesson, 18,  gjorde på nytt en felfri insats på högerbacken.

Ung backtalang. Jesper Johannesson, 18, gjorde på nytt en felfri insats på högerbacken.

 

Jonathan Lindström har givit AIF ny energi. Han slet som ett djur mot Säffle.

Jonathan Lindström har givit AIF ny energi. Han slet som ett djur mot Säffle.

 

Förlösande 1-0. Michael Hintze tog vara på returen från Rade Radovic och gjorde det första viktiga målet med halvlekens sista spark. "Tysken" Hollstein jublar.

Förlösande 1-0. Michael Hintze tog vara på returen från Rade Radovic och gjorde det första viktiga målet med halvlekens sista spark. ”Tysken” Hollstein jublar.

 

Nima Kadivar fick äran att sätta 3-0 i öppet mål efter ett suveränt förarbete av artisten Sebastian Hollstein.

Nima Kadivar fick äran att sätta 3-0 i öppet mål efter ett suveränt förarbete av artisten Sebastian Hollstein.

 

Dansade in i startelvan. Rade Radovic var med från start mot Säffle och bidrog starkt till framgången.

Dansade in i startelvan. Rade Radovic var med från start mot Säffle och bidrog starkt till framgången.

 

Shkar Nawzad var tillbaka från start på det gulsvarta mittfältet.

Shkar Nawzad var tillbaka från start på det gulsvarta mittfältet.

 

Mer från övrigt

Fredrik är Sveriges chilikung

Allt började för cirka tio år sedan. Det var då…

Stark gemenskap hos scouterna

Varje onsdag är det full aktivitet i Guntorp. Scoutkåren som…


LNIK är laget i Christians hjärta

Solen skymtar fram mellan de till synes tjocka molnen och…

Senaste nytt

Kocevski segerskytt för Ahlafors IF

Ahlafors tog sin sjunde seger för året och tog sig…

SBTK kan säkra seriesegern

Skepplanda BTK har 41 inspelade poäng och leder division 4…

Andreas satsar på roadracing

Fordon med två hjul har alltid intresserat Andreas Kumpumäki och…

Ny ”måste-match” för AIF ikväll

Ettan södra går in i ett avgörande skede. Ahlafors IF…

Musikläraren släpper nytt

Kalle Carlsson kommer från ett musikaliskt hem och i tidig…

Uppskattad frukost på Da Vinciskolan

Förra året vann fem skolor gratis frukost under tre veckor.…

Han är Surtes nye ordförande

Som liten pojk följde Fredrik Gerlin Surtes storhetstid i bandy.…

”Min son vill inte vara där”

Föräldern, som vill vara anonym, berättar att sonen tidigare gick…

Svårt att rekrytera till fritidshemmen

Under hösten 2021 förbättrades personaltätheten på fritidshemmen tillfälligt i Ale,…

Lärarbrist: ”Kommer inte att räcka”

I Ales kommunala förskolor går det, enligt den senaste statistiken…

Emma vill få fler kvinnor att engagera sig

För några år sedan gick Emma Mouvitz med i ungdomsrådet…

Ale och Lilla Edet klättrar i ranking

Efter Lerum, som ökar med 44 placeringar, är Lilla Edet…

”Det finns en enorm potential i bolaget”

Fredrik Johansson är sedan i våras ny styrelseordförande i Alebyggen.…