Boende i området tog tillfället i akt att framföra sina synpunkter till Tyrone Hansson.
Boende i området tog tillfället i akt att framföra sina synpunkter till Tyrone Hansson.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2012/08/v-35-Overstegården-2.jpg

Majoriteten svek boende i Nödinge

NÖDINGE. I tisdags hade berörda hyresgäster och fastighetsägare från Norra Klöverstigen och Fyrklövergatan bjudit in ledamöterna i Samhällsbyggnadsnämnden för att diskutera kommunens förslag om förtätning i området. Bara en kom – oppositionens Tyrone Hansson (S). – Det är bra att få se området med egna ögon, få en visuell känsla och som politiker är det också viktigt att ta del av invånarnas argument, förklarade Tyrone när han mötte representanter från Överstegårdens samfällighetsförening.

NÖDINGE. I tisdags hade berörda hyresgäster och fastighetsägare från Norra Klöverstigen och Fyrklövergatan bjudit in ledamöterna i Samhällsbyggnadsnämnden för att diskutera kommunens förslag om förtätning i området. Bara en kom – oppositionens Tyrone Hansson (S).
– Det är bra att få se området med egna ögon, få en visuell känsla och som politiker är det också viktigt att ta del av invånarnas argument, förklarade Tyrone när han mötte representanter från Överstegårdens samfällighetsförening.

Samhällsbyggnadssektorn har fått in, om inte rekordmånga, så i alla fall en diger hög av synpunkter gällande förslaget om förtätning av Norra Klöverstigen och Fyrklövergatan. Samtliga är negativt inställda. I hopp om att få träffa beslutsfattarna hade Överstegårdens samfällighetsförening och dess ordförande, Thomas Eliasson, skickat ut en inbjudan till ett möte på det aktuella området. Tyrone Hansson, förste vice ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden, kom i ensamt majestät.

Angeläget möte
– De övriga partierna får svara för sig varför de inte är här, det är deras ensak. För egen del tycker jag det är angeläget att kunna samla på sig så mycket information som möjligt, inte minst för att förslaget har väckt starka reaktioner. Det är värt att lägga ned lite extra energi i detta ärende, sade Tyrone som emellertid valde att hålla en neutral inställning då han mötte de boende i området.
– Det vore fel av mig att säga att det inte blir några kåkar här. Det jag kan säga är att vi gärna vill förtäta samhället, men det får inte ske på boendemiljöns bekostnad. Det som sker nu är att kommunens tjänstemän, med sin sakkunskap inom olika delar, ska säga sitt. Det handlar om tillfartsvägar, miljö, räddningstjänst och så vidare. Jag skulle kunna tro att frågan kommer upp på vårt nämndmöte i oktober, informerade Tyrone.

Förslaget är att anlägga tre, elva meter höga, huskroppar. Totalt rör det sig om 24-28 lägenheter. Huskropparna är tänkta att vara placerade i närheten av radhusen i området.
– Jag har varit med om många konstigheter i den här kommunen, men det här tar priset. Förslaget är ett hån mot oss som bor här, dundrar Jan Henriksson.
– Det är oerhört provocerande. Folk har bott här i över 30 år och nu riskerar de att få ett stort hus mitt framför ögonen. Det är för jäkligt, säger Jan.

Thomas Eliasson tyckte det var beklagligt att inte fler än Tyrone Hansson behagade dyka upp på mötet, men konstaterade samtidigt:
– Våra argument är starka och vi tänker kämpa in i det sista. Vi ger oss aldrig!

Samhällsbyggnads ordförande Jan A Pressfeldt (AD) förklarar varför majoriteten inte fanns på plats i Nödinge.
– Vi är inne i ett samrådsskede nu där vi följer boken till punkt och pricka. Vi vill inte på något sätt gå händelserna i förväg. Vi har besökt det aktuella området tidigare och vet mycket väl hur det ser ut. Det som är viktigt i sammanhanget är att ärendet har gått från ett enkelt planförfarande till ett normalt planförfarande. Det var mitt förslag att det skulle bli så. Det innebär att alla kommuninvånare har möjligheten att få sin röst hörd och sina synpunkter protokollförda.

Mer från samhälle

”Det finns en osäkerhet på bostadsmarknaden”

Enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik går prisutveckling fortsatt upp i…

Byggnationen dröjer på Gustavas Plats

Serneke, då under namnet SEFA AB, vann redan 2012 Ale…

”Trafikproblemen måste åtgärdas”

Gruppen har funnits sedan 2013 och medlemmarna har sedan dess…

Investeringsstödet gjorde bygget möjligt

Det var ord som klingade ljuvligt i öronen på Socialdemokraterna.…

Senaste nytt

Nolbo bakom ny gin

Niklas Wallström har en förkärlek till goda drycker. Som ordförande…

Alaforsbon Margaretha talade inför FN

Den omfattande studien ”Peoples Climate Vote” innehåller svar från 1,2…

Svenstorps förskola gör det tillsammans

I mars 2020 bröt coronapandemin ut i Sverige. Samtidigt slogs…

Ny ungdomspastor i Älvängen

Sixten Widholm, 25, är uppväxt i de småländska skogarna, närmare…

De kan bli ”årets spelare”

Varje år sedan 2003 utser spelbolaget Unibet, genom Unibet 2:an,…

Nytt styre i Lilla Edet

Det blir ett nytt politiskt styre i Lilla Edets kommun…

Polisen ber om hjälp: ”Har ni sett något?”

Det var vid tretiden under natten till måndag som polisen…

Ett politiskt engagemang som aldrig avtar

Elaine Björkman är, som hon själv uttrycker det, född socialdemokrat.…

Så många bullar sålde butikerna

Kanelbullens dag har firats den 4 oktober sedan 1999, när…

”Surte då och nu” på Glasbruksmuseet

När lokaltidningen kommer på besök råder det febril aktivitet. Fotografier…

Varning för bedragare

En av Ale Els kunder råkade i förra veckan ut…

Färre kryssade i årets val – bara män i toppen

24 262 personer var röstbrättigade i årets val. Av dessa…

Festligt 10-årsjubileum på Backavik

Ballonger i taket, fint dukade bord och en stämning som…