Robert Holmén är tillbaka i Surte BK, denna gång som A-lagstränare. Till stora delar är det ett helt nytt lag som ska spelas ihop.
Robert Holmén är tillbaka i Surte BK, denna gång som A-lagstränare. Till stora delar är det ett helt nytt lag som ska spelas ihop.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2012/09/v-37-Surtematch-7-e1347350352855.jpg

Harmoni och glädje i Surte BK

BOHUS. Det är inte ofta en tränare talar med superlativer efter 3-11 i baken. I Ale Arena gjorde Surtes nye coach Robert Holmén det. – Vi möter ett etablerat elitserielag och står upp mycket bra. Det låter kanske konstigt med tanke på resultatet, men jag är riktigt nöjd med insatsen, menade Holmén.

BOHUS. Det är inte ofta en tränare talar med superlativer efter 3-11 i baken.
I Ale Arena gjorde Surtes nye coach Robert Holmén det.
– Vi möter ett etablerat elitserielag och står upp mycket bra. Det låter kanske konstigt med tanke på resultatet, men jag är riktigt nöjd med insatsen, menade Holmén.

Årets första träningsmatch gick mot tuffast tänkbara motstånd i den här delen av landet. IFK Kungälv fick ett sent återbud från allsvenska Gripen och frågan ställdes då till Surte BK.
– Det går inte att tacka nej till ett sådant erbjudande. Även om vi visste att det skulle bli väl tufft för oss är det lärorikt att mäta krafter med de allra bästa. Jag tycker att vi står upp bra och de flesta målen kommer ju på fasta situationer eller efter individuella misstag, analyserade Robert Holmén matchen.

Skillnaden mellan division ett och elitserien är stor. Det syntes direkt när Kungälv trampade upp tempot, men det var svårt för kexlaget att hålla skärpan uppe. På bandyspråk kallas det att ”åka på en skridsko”. Det räckte för att springa ifrån målmässigt, men sett till spelet skapade till och med Surte fler hörnor (9-8).
– Gjorde vi? Ja, det är en fingervisning om att vi inte var totalt utspelade. De är effektivare och utnyttjar de chanser de får, mycket på grund av att de också är skickligare bandyspelare, sa Holmén.

Surte BK är i år tillbaka i division ett och mönstrar ett till stora delar nytt lag. Medelåldern är runt 25 år, vilket betyder att stommen kan bli kvar i många år.

Utvecklingsbart
– Det är en utvecklingsbar trupp med stor potential. Inledningsvis får vi dock ha tålamod. Det tar sin tid att spela ihop ett lag, men att det här kan bli riktigt bra råder det inga tvivel om. I Alexander Wetterberg har vi seriens bäste målvakt, Nils Sigurd som libero är en drömvärvning och Olle Smedberg på mittfältet ser väldigt intressant ut, motiverade Holmén sin känsla om ett bra bandyår.

Sju av årets nyförvärv kommer från Kareby IS. Flera av dem har varit i Surte tidigare och återvänder därmed. Christoffer Olsson är en av dem och han visade direkt sin målfarlighet och svarade för två av målen.

Fram till 15 oktober är det Kungälv och Göteborgs kommun som hyrt Ale Arena. Surte BK får nöjda sig med strötider och ett till två ispass i veckan. Sista tre veckorna blir det full fart och ispassen dubblas då.
– Vi har också planerat in träningsmatcher mot Frillesås och Boltic. I slutet av oktober är det tänkt att Kosa Cup ska genomföras med Kareby IS, Höjden och Frillesås. Den 10 november är det seriepremiär hemma mot Otterbäcken, berättar Holmén som verkar stortrivas i rollen som A-lagstränare.

Trivselfaktorn
– Jag spelade sex säsonger i Surte och det var mina klart bästa år. Det är kul att vara tillbaka. Min ambition är att skapa ett klimat där killarna trivs och vågar mycket. Trivselfaktorn är helt avgörande. Om inte killarna trivs med mig eller sina kamrater kommer de inte att prestera något bra på isen heller.

Det mesta börjar nu komma på plats i Surtes nya lagbygge vars mål är att etablera sig i allsvenskan inom ett par år. Enda orosmolnet är Martin Östling som väntar besked om tjänstgöring i Norge.
– Dessutom har vi ett allsvenskt namn som fortfarande inte har stängt dörren helt. Det kan komma en överraskning till innan premiären drar igång, hälsar Robert Holmén.

Mer från sport

LN-70 toppar kvalserien

LN-70 har hittills spelat fyra matcher i kvalserien till HockeyTvåan…

Nekas avancemang – trots framgången

Torslanda HK:s damer lyckades med uppgiften. Laget vann de sista…

De vill skapa en läktarkultur på Sjövallen

I vintras dök ett konto upp på Instagram kopplat till…

Zebastian satsar mot eliten – och blågult

Det finns många fritidsaktiviteter i Ale, den vanligaste är fotboll…

Senaste nytt

Kulturbyggnader i behov av renovering

Servicenämnden föreslår att kommunfullmäktige anslår ett investeringsmedel om 6,6 miljoner…

Så påverkas trafiken i Bohus av arbeten

Ett större och betydligt mer omfattande arbete kommer att ske…

Eko-bonden Tina ger sig ut i butikerna

Tina Åkesson och hennes man Hans köpte Kärra Mellomgården i…

Kommunhus kan göras om till utbildningslokaler

I sin lokalförsörjningsplan 2023-2032 har Samhällsbyggnadsförvaltningen uppgett att behovet av…

Modellkoncept för jämställdhet

Likvärdig service och jämställd resursfördelning till olika grupper av kvinnor…

”Det är otroligt roligt”

I 275 av landets kommuner arbetar fler män än kvinnor…

LN-70 toppar kvalserien

LN-70 har hittills spelat fyra matcher i kvalserien till HockeyTvåan…

”De som redan har det tufft får det ännu svårare”

Försörjningsstöden har inte skjutit i höjden ännu, men larmklockorna ringer…

Jack & Brolle till Café Torpet

”Visor och Grimascher” är en hyllning till Cornelis Vreeswijk där…

Migrationsekonomiskt bokslut

I en värld där vi möter allt mer komplicerade utmaningar,…

Guld och silver i SM

Under den gångna helgen hade 231 deltagare från 66 olika…

Industriområde har skredsäkrats

I november 2020 beslutade regeringen om höjda bidrag för skredsäkringsåtgärder…

Lindström startade när AIF kryssade

Det blev en intensiv och nyttig genomkörare för Ahlafors IF…