Robert Holmén är tillbaka i Surte BK, denna gång som A-lagstränare. Till stora delar är det ett helt nytt lag som ska spelas ihop.
Robert Holmén är tillbaka i Surte BK, denna gång som A-lagstränare. Till stora delar är det ett helt nytt lag som ska spelas ihop.
https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2012/09/v-37-Surtematch-7-e1347350352855.jpg

Harmoni och glädje i Surte BK

BOHUS. Det är inte ofta en tränare talar med superlativer efter 3-11 i baken. I Ale Arena gjorde Surtes nye coach Robert Holmén det. – Vi möter ett etablerat elitserielag och står upp mycket bra. Det låter kanske konstigt med tanke på resultatet, men jag är riktigt nöjd med insatsen, menade Holmén.

BOHUS. Det är inte ofta en tränare talar med superlativer efter 3-11 i baken.
I Ale Arena gjorde Surtes nye coach Robert Holmén det.
– Vi möter ett etablerat elitserielag och står upp mycket bra. Det låter kanske konstigt med tanke på resultatet, men jag är riktigt nöjd med insatsen, menade Holmén.

Årets första träningsmatch gick mot tuffast tänkbara motstånd i den här delen av landet. IFK Kungälv fick ett sent återbud från allsvenska Gripen och frågan ställdes då till Surte BK.
– Det går inte att tacka nej till ett sådant erbjudande. Även om vi visste att det skulle bli väl tufft för oss är det lärorikt att mäta krafter med de allra bästa. Jag tycker att vi står upp bra och de flesta målen kommer ju på fasta situationer eller efter individuella misstag, analyserade Robert Holmén matchen.

Skillnaden mellan division ett och elitserien är stor. Det syntes direkt när Kungälv trampade upp tempot, men det var svårt för kexlaget att hålla skärpan uppe. På bandyspråk kallas det att ”åka på en skridsko”. Det räckte för att springa ifrån målmässigt, men sett till spelet skapade till och med Surte fler hörnor (9-8).
– Gjorde vi? Ja, det är en fingervisning om att vi inte var totalt utspelade. De är effektivare och utnyttjar de chanser de får, mycket på grund av att de också är skickligare bandyspelare, sa Holmén.

Surte BK är i år tillbaka i division ett och mönstrar ett till stora delar nytt lag. Medelåldern är runt 25 år, vilket betyder att stommen kan bli kvar i många år.

Utvecklingsbart
– Det är en utvecklingsbar trupp med stor potential. Inledningsvis får vi dock ha tålamod. Det tar sin tid att spela ihop ett lag, men att det här kan bli riktigt bra råder det inga tvivel om. I Alexander Wetterberg har vi seriens bäste målvakt, Nils Sigurd som libero är en drömvärvning och Olle Smedberg på mittfältet ser väldigt intressant ut, motiverade Holmén sin känsla om ett bra bandyår.

Sju av årets nyförvärv kommer från Kareby IS. Flera av dem har varit i Surte tidigare och återvänder därmed. Christoffer Olsson är en av dem och han visade direkt sin målfarlighet och svarade för två av målen.

Fram till 15 oktober är det Kungälv och Göteborgs kommun som hyrt Ale Arena. Surte BK får nöjda sig med strötider och ett till två ispass i veckan. Sista tre veckorna blir det full fart och ispassen dubblas då.
– Vi har också planerat in träningsmatcher mot Frillesås och Boltic. I slutet av oktober är det tänkt att Kosa Cup ska genomföras med Kareby IS, Höjden och Frillesås. Den 10 november är det seriepremiär hemma mot Otterbäcken, berättar Holmén som verkar stortrivas i rollen som A-lagstränare.

Trivselfaktorn
– Jag spelade sex säsonger i Surte och det var mina klart bästa år. Det är kul att vara tillbaka. Min ambition är att skapa ett klimat där killarna trivs och vågar mycket. Trivselfaktorn är helt avgörande. Om inte killarna trivs med mig eller sina kamrater kommer de inte att prestera något bra på isen heller.

Det mesta börjar nu komma på plats i Surtes nya lagbygge vars mål är att etablera sig i allsvenskan inom ett par år. Enda orosmolnet är Martin Östling som väntar besked om tjänstgöring i Norge.
– Dessutom har vi ett allsvenskt namn som fortfarande inte har stängt dörren helt. Det kan komma en överraskning till innan premiären drar igång, hälsar Robert Holmén.

Mer från sport

Mäktig vändning av AIF

Ahlafors IF är nu bara två matcher från serieseger i…

Ale Handboll tog första skalpen

Efter en medioker fjolårssäsong är Ale Handbolls herrar tillbaka i…

Tre matcher från avancemang till division 1

Mötena med Stenungsunds IF är alltid tuffa och täta. I…

Rejält kraftprov väntar för Christina

För tio år sedan flyttade Christina Molin till Surte tillsammans…

Senaste nytt

Ale-samverkan tar över

Under mandatperioden som gått har en koalition bestående av sex…

Det luktar verkstad

Så var tiden av spekulationer förbi. Nästan ska tilläggas. När…

Inför rätta efter lägenhetsbranden

Natten till den 22 augusti vaknade boende i flerfamiljshuset på…

Kanelbullar i mängder

Några dagar innan tisdagen den 4 oktober, förbereder sig bagaren…

Pendlare fick Kan-Elbullar

– Vi tycker det är så roligt att få vara…

Skottlossning mot villa

Strax efter 03, natten till måndag, larmades polis till en…

Mäktig vändning av AIF

Ahlafors IF är nu bara två matcher från serieseger i…

Ale Handboll tog första skalpen

Efter en medioker fjolårssäsong är Ale Handbolls herrar tillbaka i…

Fastighetsbyrån om läget på bostadsmarknaden:
”Ett guldläge för köparna”

Den senaste mäklarpanelen från Fastighetsbyrån, där mäklare från Fastighetsbyrån runt…

Bergendahls Blommor firar 30 år

I dagarna två, fredag och lördag, pågår jubileumsfirandet. När lokaltidningen…

Höstmarknad stundar på Café Torpet

Nio utställare har hittills anmält sitt intresse till den höstmarknad…

Tre matcher från avancemang till division 1

Mötena med Stenungsunds IF är alltid tuffa och täta. I…

Så påverkas kommunen av elpriserna

På uppdrag av regeringen ska landets myndigheter se över sin…