ÄLVÄNGEN. Kanelbullepizzan är här. Lagom till Kanelbullens dag den 4 oktober lanserar Coop Älvängen sin nyhet.
– Vi är mycket nöjda med resultatet, förklarar bagare Johnny Angelbrant.
Det var Johnny Angelbrants yngsta dotter Alma, 5 år, som kom på idén med kanelbullepizza.
– Skulle inte ni kunna baka en sådan, undrade hon. Jag tog med mig förslaget till kollegorna som omedelbart var med på tåget.
Basen i kanelbullepizzan består av vetedeg, en så kallad bulldeg. Därefter tillförs smör, socker, kanel, Philadelphiaost och pärlsocker. Den bakas i stenugn.
– Det blir verkligen en pizzakänsla då den levereras i kartong. Vi har redan haft smygpremiär i butiken, men tanken är att baka enligt löpande band-principen på Kanelbullens dag. Då blir det större volymer som skeppas ut.
Vad har ni fått för respons?
– Många gillar smaken! Personligen anser jag att det är Philadelphiaosten som tar bakverket till en annan nivå, avslutar Johnny Angelbrant.