NÖDINGE. Lärlingsgymnasiet närmar sig 200 elever och fortsätter att locka till sig ungdomar från Ale och kranskommunerna. På tisdagen var det dags för den första Lärlingsdagen i Ale Kulturrum.
– Det är för gemenskapen, säger Robert Westlund, resurspedagog.
2008 öppnade Lärlingsgymnasiet i Nödinge. Då gick 40 elever på skolan, men nu ser det annorlunda ut.
– I dag är vi runt 190 elever och vi har sex olika program med totalt 14 inriktningar. Vi har jobbat hårt för att det ska vara häftigt att gå på ett yrkesprogram, säger rektor Malin Luukinen.
Enligt henne är 70 procent av eleverna från Ale, resten kommer från kranskommunerna.
– Det är kul att vi fortsätter att locka till oss fler ungdomarna från de närliggande kommunerna. Ryktet går att vi är en bra skola, säger Malin.
På tisdagen var det dags för den första Lärlingsdagen i Ale Kulturrum. En fullspäckad dag som startade med en föreläsning med äventyraren Mats Goldberg.
– Han pratade om att man ska följa sina drömmar, och att man behöver göra jobbet för att uppfylla dem. Det var inspirerande, säger Robert Westlund.
Sedan var det dags för en klasskamp med olika stationer och dagen avslutades därefter med en linedance.
– Det är för gemenskapen. Eleverna får aldrig träffas eftersom att de är ute på praktik vid olika tillfällen under veckorna. Det här blir ett tillfälle för dem att lära känna andra från andra program, berättar Robert Westlund.
Nathalie Karlsson går tredje året på elprogrammet och hon trivs på Lärlingsgymnasiet.
– Det är en bra skola, man får lära sig hur det är ute i arbetslivet, säger hon och är samtidigt positiv till Lärlingsdagen.
– Det är ett bra sätt att lära känna andra elever på skolan. Det finns inte så mycket utrymme för det under veckorna.
Kevin Widberg är en av dem som har lockats från Göteborg till Lärlingsgymnasiet.
– Jag går första året på transportprogrammet och jag kände att det var en bra skola och en bra utbildning. Jag trivs, säger han.
Tanken är att Lärlingsdagen ska bli en tradition.
– Det ser bra ut. Vi har inte så många traditioner på den här skolan, men det här kan bli det, säger Robert Westlund.