Han var en av initiativtagarna till att föreningen startade en studiecirkel i syfte att samla alla spännande episoder och historier som har hänt i jaktvårdsområdet.
– Flera av våra eldsjälar började komma till åren och det kändes angeläget att få teckna ner deras skrönor. Vi visste inte hur rätt vi hade, under tiden som boken färdigställts gick Bengt Carlsson och min far Göte Billingsdal bort. Innan dess hann vi dock få ur dem det mesta, säger Claes.
Arbetet med boken som bär titeln ”Historia från ett jaktvårdsområde” inleddes på årsmötet i januari 2007 och sedan träffades intresserade medlemmar en gång i veckan för att berätta historier och samla material.
Fantastiskt roligt
– Det har varit fantastiskt roligt att ta del av allt, men inte alldeles enkelt att få ner på papper, berättar Bosse Andersson som har varit en av elva författare.
En som har varit med från jaktvårdsområdets start är Uno Andreasson och han har också varit en stöttepelare i arbetet med att dokumentera händelserna.
– Vi har haft mycket roligt, förutom vår gemensamma älgjakt har det varit en och annan fest i föreningen, säger Uno och skrattar.
Jaktvårdsområdet godkändes av Länsstyrelsen 1945 och har sedan förnyats var 15:e år.
– 2001 kom en ny lag som medförde vissa förändringar bland annat bytte vi då namn till Skepplanda Östra jaktvårdsområdesförening. Vår främsta uppgift är att värna viltet, inte att jaga, poängterar Bosse Andersson.
Det är med stolthet som boken presenteras och de hävdar bestämt att Skepplanda Östra jaktvårdsområde är ett av de mest välskötta.
– Här råder en total ordning och reda. Det krävs med tanke på att området omfattar 3000 hektar, men vi har bra kontroll på avskjutningen så att aveln är säkrad, säger Claes Billingsdal.
Författarna säljer nu boken som har en tryckt upplaga om 200.
I boken har elva författare deltagit. John Duff, Gert Billingsdal, Alf Andersson, Uno Andreasson, Marie Andersson, Sven-Bertil Thelander, Claes Billingsdal, Bengt Carlsson, Bo E Andersson, Sven Eriksson och Göte Billingsdal.