Första skalpen för Surte IS IBK

BOHUS. Tredje gång gillt.
På lördagen bärgade Surte IS IBK säsongens första trepoängare.
Floda IBK besegrades i Bohushallen, men inte helt utan problem.

Efter två inledande förluster mot Hovås IBK och Eken IBK var det ett taggat hemmalag som tog sig an Floda som också var utan seger inför matchen i Bohushallen. Surte fick bästa tänkbara start. Almir Mehmedagic som i ordinarie lagkaptenen Toni Hilkamos frånvaro (sträckning baksida lår) fick dagen till ära bära bindeln. I första minuten tackade han för förtroendet och serverade Jonas Rosén framför motståndarmålet en läcker passning. Den förvaltades på bästa sätt. Tio minuter senare fick samme man placera in 2-0 efter en mönsterkontring där Pontus Jonssons genialiska passning gav Rosén öppet mål. Hemmalaget hade hittat flytet och 3-0 satte Linus Warnholtz, 4-0 Niklas Pettersson genom ett mäktigt dragskott i krysset. Markus Söder gjorde 5-0 med två minuter kvar av första perioden. Gästerna såg slagna ut, men matchbilden skulle plötsligt ändra karaktär. Efter två snabba reduceringar var ställningen 5-2 och Floda fick ny energi.

– Det är onödigt att vi inte lyckas spela av första perioden och få med oss 5-0 i paus. Tyvärr blev det jämnare och mer nervigt än nödvändigt, säger tränare Tobbe Engström.
Mittperioden går i vågor och båda lagen varvar bra med mindre kloka prestationer. Inför den tredje och avslutande akten är ställningen 7-4. Floda bjöds på nytt in i matchen när Kalle Mourujärvi visades ut. I power play redcuerade gästerna avståndet till två mål och det började se oroligt ut i Surtelägret.

– Nejdå, den här matchen hade vi under kontroll. Det kändes som att vi kunde styra utvecklingen. Vi var det bättre laget och framför allt hade vi orken på vår sida, säger backjätten Linus Warnholtz som med sitt 8-5-mål visade vägen.
Det var dock bara tillfälligt. Floda förtjänar stort beröm för sin attityd och inställning. Med två snabba reduceringar var det hastigt och mindre lustigt bara ett mål som skiljde lagen åt med två minuter kvar att spela.
– Jag var aldrig orolig. Det fanns en växel till, menar Linus Warnholtz som trots allt fick uppleva lite dramatik under slutminuten.

Daniel Antonsson satte 9-7, men Floda reducerade direkt på avslag och satte allt på ett kort. Målvakten ersattes av en utespelare, ett drag som blev förödande. Daniel Antonsson tjuvade bollen och kunde sätta 10-8 i tom bur.
– Det var oerhört skönt och viktigt att vinna idag. Jag tror att Floda är ett av lagen som vi kommer brottas med för att rädda kontraktet. Med tanke på att vi hade 5-0 och spelade skjortan av dem kändes det onödigt att bjuda på så mycket dramatik i slutet. Vi har lite för stora svackor i spelet, avslutar Tobbe Engström.

Nästa söndag väntar derby borta mot Marstrand och då hoppas Surte kunna mönstra ett lag med det rutinerade nyförvärvet Hampus Sahlback Nilsson på plan. Hur länge lagkapten Toni Hilkamo blir borta är ännu inte känt.

Division 3 Göteborg
Surte IS IBK – Floda IBK 10-8 (5-2, 2-2, 3-4)

Mål SISIBK: Jonas Rosén 3, Daniel Antonsson 2, Linus Warnholtz 2, Niklas Pettersson, Markus Söder, Dennis Öberg. Matchens kurrar: Linus Warnholtz 3, Almir Mehmedagic 2, Jonas Rosén 1.

Mer från sport

Tredje raka för AIF

Det ska noga understrykas att förutom de bärgade poängen bjöd…

Svensk mästare för 13:e (!) gången

Det har varit en speciell säsong för Ellen Sjöberg, som…

Nytt SM-guld för Malin

I snart åtta år har Malin Ödlund utövat poledance, som…

Viktig uddamålsseger för Ahlafors IF

Andreas Skånberg, 35, fick göra sin andra match i Ettan…

Senaste nytt

Tredje raka för AIF

Det ska noga understrykas att förutom de bärgade poängen bjöd…

Boulestallet är stället för seniorerna

När stallarna på Ström revs fick Boulestallet flytta till Göta.…

Ellbo Åkeri fortsätter utvecklas

Aningen förvånade, men inte desto mindre glada mottog Ellbo Åkeri…

Musikälskarnas egen borg

Krögarna Carl och Reneé Dahlberg brinner för musik. 2000-2013 var…

Efterlängtad kiosköppning

Ett tecken på att sommaren står för dörren är när…

Gångbana ska byggas i Surte

Infrastruktursavdelningen på Ale kommun kommer att bygga en gångbana på…

Svensk mästare för 13:e (!) gången

Det har varit en speciell säsong för Ellen Sjöberg, som…

”Jag hittade spritflaskor överallt”

Att berätta om sitt liv är inte något som är…

Bil började brinna under färd

En bil började brinna i motorrummet under sin färd på…

Strömsskolan slog nytt rekord

Majblommeförsäljningen tog sin början den 18 april och pågick till…

Slussplanerna i Lilla Edet tar form

Att den nya slussen i Lilla Edet ska byggas på…

Skolinspektionen ställer krav på Kronaskolan

Detta framgår i ett beslut från myndigheten efter att ha…

Hästar skrämdes på flykt – bara Malle kom hem

Malle och Molly var oskiljaktiga i både hagen och stallet…