”Vi har en chans kvar”

LIDKÖPING. Trots en stor gulsvart bortasektion vann Lidköping den dramatiska seriefinalen över Ahlafors IF. Segermålet kom i den 90:e minuten.
– Fotbollen kan var  så oerhört grym, men vi har en chans kvar och den tänker vi ta, säger AIF-tränaren Niklas Tidstrand med lite distans.

Det var bäddat för en gulsvart segerkväll i division 2 norra Götaland. En poäng borta mot tabelltvåan Lidköping hade räckt för att Ahlafors IF skulle kunna fira serieseger. Hundratals bortsupportrar slöt upp och gav matchen på Framnäs IP en härlig inramning. Matchen bjöd dessvärre inte på samma fina underhållning. Det blev en krampaktig tillställning där Lidköping hade det mesta av bollen, men antalet kvalificerade målchanser var få i båda riktningarna. Chisom Chidi, Ahlafors och hela seriens skyttekung, fick ett gyllene tillfälle redan efter fem minuter, men i fritt läge sköt han mitt på målvakten. I den andra halvleken gjorde Victor Strandh en panterräddning på en välplacerad LFK-nick. Matchen såg ut att gå mot ett mållöst resultat och AIF-anhängarna förberedde stormning av planen med champagneflaskor, men i den 90:e minuten slog hemmalaget till. En snabb omställning ute till vänster banade väg för 1-0 och den festliga lördagen blev lika kolsvart som blytung.

– Just där och då kändes det som att vi hade kontroll på matchen. Det fanns inget som tydde på att de skulle lyckas forcera in ett mål. Plötsligt hände det. De lyckades ta sig fram och vi tog några felbeslut. Inget konstigt i sig när man är så trött, men det var ändå helt ologiskt. Det var ett brutalt sätt att förlora på, säger Niklas Tidstrand och understryker att det bara var några få minuter kvar.

Seriefinalen som helhet nådde inga högre nivåer och Tidstrand menar att anspänningen var stor i båda lagen.

– Det kunde jag se även på deras spelare. Jag ser ändå inte att vi hade kunnat göra något annorlunda. Nervositet och anspänning är svårt att komma åt. I vårt lag har vi en spelare som är över 30. Resten är unga killar. De visste att i publiken fanns släkt, vänner som rest långt, flickvänner och deras föräldrar. De ville så gärna få fira framför dem, men vi lyckades inte komma upp i nivå. Det var en mjuk och tung plan som sög mycket kraft. Det var också individuellt två bra lag som tog ut varandra. Oavgjort hade varit mest rättvist, men lika underbar som fotbollen kan vara som sport – lika grym är den när marginalerna studsar emot dig, summerar Niklas Tidstrand.

Lagets härförare i offensiven har varit poängmaskinen Daniel Tidstrand. Han menar att insatsen var godkänd fram till sista minuterna.

– Jag tycker att vi gör en solid insats i 89 minuter. Vi gör inte så mycket fel i matchen mot vad vi sagt till varandra innan. Vi jobbar hårt och ligger tajt hela matchen. Vi bestämde att vi inte ville offra för mycket folk i den offensiva pressen utan säkra lite bakåt och den taktiken gick hem i 89 minuter. Därför skapade vi inte lika mycket som vi brukar, eftersom vi inte vann bollen lika högt upp i banan som normalt. Ändå skapade vi några bra lägen i matchen som vi har möjlighet att göra 1-0 på. Nu blev det en riktigt sur förlust, men vi ska göra allt för att vinna nästa match. 

För Ahlafors IF:s del gäller som sagt att snabbt ladda om. Laget har fortfarande en gyllene chans att säkra seriesegern i sista omgången. På Sjövallen väntar då IFK Kumla. Ett motstånd av tuffaste sort. Gästerna slåss för nytt kontrakt och besegrade Lidköpings FK för två veckor sedan.

– Nu gäller det att vi lyckas lägga denna matchen bakom oss. Vi ska ha en bra träningsvecka med mycket glädje. Laget måste återfå sin fina energi och se fram mot att fira serieseger hemma på söndag. Under hela säsongen har vi varit skickliga på att vända dåliga insatser till bra veckan efter. Jag hoppas vi återigen får se en sådan positiv förändring på söndag. Vi vet att vi är bra och därför toppar vi fortfarande tabellen.

Division 2 norra Götaland
Lidköpings FK – Ahlafors IF 1-0 (0-0)
Matchens kurrar: André Josefsson 3, Victor Strandh 2, Pascal Olsson 1. 

Mer från sport

Gulsvart seger i historiska premiären

Det blev en helt makalös lördag för Ahlafors IF. I…

Uppdraget: Rädda kontraktet i Ettan

På lördag spelar Ahlafors IF den historiska hemmapremiären i Ettan…

Lagkaptenen: ”Något stort på gång”

De flesta spelarna i Ahlafors IF har aldrig tidigare gjort…

Norrby-lägret har koll på AIF

Boråslaget kom näst sist i Superettan 2022 och är således,…

Senaste nytt

Gulsvart seger i historiska premiären

Det blev en helt makalös lördag för Ahlafors IF. I…

Här är AIF:s premiärelva

Lördag 1 april. Ahlafors IF:s herrlag står inför en historisk…

Stark återvinningstrend i Ale och Lilla Edet

Förra året lämnades hela 530 000 ton förpackningar in till…

Beijer Älvängen lanserar återbrukat material

Liknande satsningar som genomförs i Älvängen har Beijer gjort i…

”Vi vill vara den goda grannen”

Rickard Anderberg, 41, är född i Göteborg, men uppväxt i…

Ny ölbryggare hos Ahlafors Bryggerier

Intresset för att framställa öl föddes under gymnasieåren. Robert Lundblad…

Uppdraget: Rädda kontraktet i Ettan

På lördag spelar Ahlafors IF den historiska hemmapremiären i Ettan…

De öppnar sitt hem för barn och ungdomar

Som åttaåring blev Petra placerad på ett familjehem första gången.…

Lagkaptenen: ”Något stort på gång”

De flesta spelarna i Ahlafors IF har aldrig tidigare gjort…

Norrby-lägret har koll på AIF

Boråslaget kom näst sist i Superettan 2022 och är således,…

Lindström klar för AIF

Med två dagar kvar till seriepremiären i Ettan Södra presenterar…

Yogan är en självklar del i Petras liv

Petra Avebring är ursprungligen från Värmland, flyttade till Göteborg för…

”Ale måste satsa för att vinna”

I 13 år har Johan Trouvé varit vd för Västsvenska…