https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2015/08/Ledare-Facebook.jpg

Nya villkor!

Nyheten om att Skepplanda simhall har en framtid blev förra veckans mest lästa artikel på nätet. Det visar vilken laddning som finns i frågan, men politiskt kan den få konsekvenser. Oppositionen uttrycker i veckan en stor besvikelse över att inte ha fått vara med när beslutet presenterades. Nämnden var nämligen helt enig i sitt beslut att förorda en nyinvestering i ett nytt reningsverk. Det är tydligt att vi nu går en tid till mötes där majoritet och opposition allt mer sällan kommer att kroka arm. Vem som vinner och förlorar på vad återstår att se, men att den politiska kartan och villkoren på den ritas om just nu är helt uppenbart.

Tuffast lär det bli i Utbildningsnämnden. Där finns en blocköverskridande skolöverenskommelse som inkluderar alla partier förutom Sverigedemokraterna. Nu sätts den på prov när anpassningar alternativt besparingar måste genomföras för att klara budgeten. Det är en viss skillnad att vara överens i tider när miljonsatsningarna står i rad, jämfört med när hyveln måste fram. Samtidigt förändras inte den ekonomiska verkligheten för att endera sidan väljer att bryta skolöverenskommelsen. Det lär knappast bli lättare…

En ny generation bandyspelare slipar på formen i Ale Arena, men det sker i skymundan. I förra veckans tidning kunde ni läsa om publikens flykt från bandyarenorna i väst. Surte BK är ett av lagen som drabbats hårt, men till skillnad från glansdagarna i högsta serien är det numera ett gäng med mestadels egna produkter som bär de stolta dräkterna. Noterbart är dock att namnen i laguppställningen får oss att åter börja tro på framtiden. Där hittar vi numera både Bergbacka och Rosberg… Nästa generation stjärnor skriver vi om i nästa vecka och känner ni minsta sug efter bandysporten rekommenderas ett besök i Ale Arena. Även om det är division 1 och inte går lika snabbt som tidigare är den sportsliga nerven lika tydlig och korven i paus smakar precis lika gott som den alltid gjort.

Ale Arena är bara en av flera målpunkter på Jennylundsområdet. Här sprudlar det av aktiviteter och förväntningarna på det nya ridhuset är stora. Elljusspåret är redan flitigt använt och den kommande friidrottsanläggninen kommer att skjuda av liv. I Ale finns två aktiva friidrottsklubbar med mycket energi. Den första säkra ridvägen mellan Bohus och Nödinge utgår från Jennylund, likaså går det bra att haka på pilgrimsleden för den som är sugen på att vandra.

Med detta som bakgrund är Peter Tifeldts och Bo Björklunds vädjan till Ale kommun om en vision för Jennylundsområdet en motiverad idé. Kanske är detta den mest självklara platsen för en stug- och fritidsby, ett framtida nav för en unik turistsatsning med natur och aktiviteter i fokus?

Mer från ledare

Positiv inflation

Det har varit publikfester i tidningens spridningsområde från fredag kväll…

Den eviga frågan

Redan i valrörelsen 1998 var frågan om ett nytt kommunhus…

Vårtecken!

Våren är äntligen här och med den kommer vi att…

Nu krävs mod

Det tomma Netto-huset är ett av de vanligaste samtalsämnena i…

Senaste nytt

Återväxten en utmaning för hembygdsföreningarna

På en bänk, i solskenet vid Hembygdsmuseet i Prästalund sitter…

Tredje raka för AIF

Det ska noga understrykas att förutom de bärgade poängen bjöd…

Boulestallet är stället för seniorerna

När stallarna på Ström revs fick Boulestallet flytta till Göta.…

Ellbo Åkeri fortsätter utvecklas

Aningen förvånade, men inte desto mindre glada mottog Ellbo Åkeri…

Musikälskarnas egen borg

Krögarna Carl och Reneé Dahlberg brinner för musik. 2000-2013 var…

Efterlängtad kiosköppning

Ett tecken på att sommaren står för dörren är när…

Gångbana ska byggas i Surte

Infrastruktursavdelningen på Ale kommun kommer att bygga en gångbana på…

Svensk mästare för 13:e (!) gången

Det har varit en speciell säsong för Ellen Sjöberg, som…

”Jag hittade spritflaskor överallt”

Att berätta om sitt liv är inte något som är…

Bil började brinna under färd

En bil började brinna i motorrummet under sin färd på…

Strömsskolan slog nytt rekord

Majblommeförsäljningen tog sin början den 18 april och pågick till…

Slussplanerna i Lilla Edet tar form

Att den nya slussen i Lilla Edet ska byggas på…

Skolinspektionen ställer krav på Kronaskolan

Detta framgår i ett beslut från myndigheten efter att ha…