https://www.alekuriren.se/wp-content/uploads/2020/09/ledare-1.jpg

Positiv inflation

Självaste IFK Göteborg gästade Alevi, vikingamarknad gånger två, vårmarknad, majtåg och jubileumsdans till Streaplers. Det saknades inte aktiviteter den gångna helgen och fasen vet om det råder lite positiv inflation när det gäller besökare till våra lokala arrangemang.

Det har varit publikfester i tidningens spridningsområde från fredag kväll och framåt. Ändå har det stundtals varit både kyligt och regnigt. Onekligen ytterligare ett vårtecken och ett bevis på att den sociala distanseringen under pandemin nu är bruten. När IFK Göteborg som ganska sent för att vara en storklubb inledde sin satsning på damfotboll uttalades ett mål om att skyndsamt nå allsvensk status. I år spelar de i division 1, där Lödöse Nygård sedan 2018 är etablerade. Blåvitts första besök på Alevi i Nygård blev inget som gick obemärkt förbi. Det slutade med publikrekord. Hela 612 åskådare räknades in. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera arrangörerna. Det blev förvisso ingen seger, men en poäng och en så mäktig publiksiffra bör åtminstone kännas som en halv seger.

Marknadsdagarna på Ale Vikingagård har blivit en institution för fler än ortsborna. Här hittar vi besökare från hela Västsverige, någon från Skåne, en dansk och ett antal entusiaster från småländska urskogar. Vikingamarknaden är en mötesplats för likasinnade, men också för de som gillar skådespelet som historiskt intresserade bjuder upp till genom tidsenlig klädsel och utsmycknad. Det är en speciell känsla som infinner sig på området, där doften från grytor över öppen eld kombineras med läten som vi normalt inte hör från både instrument och beväpnade män med sköldar. Ja, det är verkligen ett enda stort skådespel. Besökarna älskar vad de ser och upplever. Därför är det också fullt på parkeringen och fälten som omger gården såväl lördag som söndag.

Älvängens vårmarknad inleddes med Socialdemokraternas majtåg och duggregnet bidrog sannolikt till att tåget var glesare än normalt, men sakta och säkert började marknadsbesökarna trilla in. Det slutade med ett folkmyller längs gatorna och när Streaplers tog ton en andra gång på scenen i centrum var stämningen på topp. Vårmarknaden som såg ut att regna inne kunde arrangören ändå summera med ett leende.

Om två veckor inleds näringslivsfestivalen i Ale. Programmet för kommunens företagare är digert och innehåller det mesta. Ett tårtkalas om den senaste välfärdsrapporten där företagare, tjänstemän och politiker deltar i en diskussion med ingångsvärdet att bra ska bli bättre. En inspirationskväll, där klassiska Degerfors IF:s ordförande Fredrik Rakar ger sin syn på att driva elitverksamhet i samarbete med näringslivet på en mindre ort, låter spännande. Minst lika nyfiken är jag på frukostmötet hos Yrkesgymnasiet där en ungdomspanel ska berätta hur de ser på framtidens arbetsgivare.

Det blir förhoppningsvis välbesökta dagar med många bra utbyten och avslutas enligt tradition med en festkväll för företagarna. Denna gång i Furulundsparken.

Mer från ledare

Språket är nyckeln

Trots att vi är på tryggt avstånd från det fasansfulla…

De trotsar allt väder

Så var ännu en semester till ända. Juli blev utifrån…

Helt rätt, ändå fel

Byggbranschen har det extremt tufft just nu. Förra veckan var…

Sjukhusen blöder inte

Radio Göteborgs huvudnyhet under måndagen var att sjukhusen blöder i…

Senaste nytt

SBTK klara för trean

Tre poäng krävdes för Skepplanda BTK i lördagens bortamatch mot…

Bil och älg i kollision

ALAFORS. Vid 06:45-tiden på lördagsmorgonen krockade en bil med en…

Kocevski segerskytt för Ahlafors IF

Ahlafors tog sin sjunde seger för året och tog sig…

Mycket kul i Medborgarhuset

Medborgarhuset i Alafors utgör platsen för de olika typer av…

SBTK kan säkra seriesegern

Skepplanda BTK har 41 inspelade poäng och leder division 4…

Andreas satsar på roadracing

Fordon med två hjul har alltid intresserat Andreas Kumpumäki och…

Ny ”måste-match” för AIF ikväll

Ettan södra går in i ett avgörande skede. Ahlafors IF…

Musikläraren släpper nytt

Kalle Carlsson kommer från ett musikaliskt hem och i tidig…

Uppskattad frukost på Da Vinciskolan

Förra året vann fem skolor gratis frukost under tre veckor.…

Han är Surtes nye ordförande

Som liten pojk följde Fredrik Gerlin Surtes storhetstid i bandy.…

”Min son vill inte vara där”

Föräldern, som vill vara anonym, berättar att sonen tidigare gick…

Svårt att rekrytera till fritidshemmen

Under hösten 2021 förbättrades personaltätheten på fritidshemmen tillfälligt i Ale,…

Lärarbrist: ”Kommer inte att räcka”

I Ales kommunala förskolor går det, enligt den senaste statistiken…