Stolta ögonblick

Under maj månad har över 300 alebor varit oss behjälpliga med att besvara en stor mängd frågor om sina läsvanor. Skop har genomfört en omfattande läsarundersökning med utgångspunkt från Alekuriren. Det är ett uppdrag som alltid meför en viss nervositet. Självklart märker vi att det finns ett stort engagemang runt tidningen och att den är efterfrågad om distributionen klickar eller om budet är försenat, men exakt vad ni tycker om tidningen tar vi bara reda på vart tredje år. Årets Skop-undersökning visar att 82% av de tillfrågade läser Alekuriren varje vecka. Det är en fantastisk siffra och ett stolt ögonblick för oss alla på redaktionen. Lika häftigt, den digitala världen till trots svarar 99% av läsarna att de helst läser papperstidningen. Det är också ett stolt ögonblick, men det som gör redaktionen mest stolt är siffran över vår trovärdighet. 98% anser att tidningen är att lita på. Det utgör grunden för vår roll som informationsbärare i kommunen och ställer stora krav på vår förmåga att värdera innehållet i vad vi publicerar. Jag vågar inte tänka på hur det hade varit om ni läsare svarat tvärtom, att tidningen saknar trovärdighet. Det finns mängder av fina omdömen i läsarundersökningen och det är med stolthet vi slickar i oss resultatet, däremot måste vårt fokus ändå riktas mot de brister som finns. Ett av dem är att yngre människor tenderar att läsa lokaltidningen i mindre omfattning. Det ska vi självklart fundera kring och rikta åtgärder mot.

Som vanligt är det intressant att se vad ni läsare helst vill läsa om och inte heller årets undersökning skiljer sig mot tidigare. Det är samhällsbyggnad och artiklar med koppling till Ale kommun som lockar störst intresse, men även skolfrågor engagerar. Även den lokala debatten med insändarsidor har ett högt läsvärde. Sträck på er alla insändarskribenter, era rader uppskattas av läsarna!

I veckans tidning har Jan A Pressfeldt (AD), vars insändare ofta väcker debatt, valt att ta bladet från munnen i den omtalade diskussionen om bullerproblematiken. Länsstyrelsen har som bekant är stoppat all planerad bostadsexploatering i de centrala delarna av Älvängen. Pressfeldt ger en detaljerad bild av situationen. Det är inte utan att man blir upprörd. Här investerar staten nära på 14 miljarder i ny infrastruktur för att skapa tillväxt i Göteborgsregionen och sen sitter det ett gäng tjänstemän och tar godtyckliga beslut utefter regler som inte ens har antagits av Sveriges riksdag.

Det diskuteras på fullt allvar att vidta åtgärder, säkerhets- och bullerskydd längs järnvägen och E45 som totalt beräknas kosta närmare 100 miljoner kronor bara i Älvängen.

Enligt Jan A Pressfeldt räcker det att sänka hastigheten på godstågen så är problemet löst. Det torde vara en både billigare och enklare lösning.

Sa jag, trevlig sommar?

Mer från ledare

Språket är nyckeln

Trots att vi är på tryggt avstånd från det fasansfulla…

De trotsar allt väder

Så var ännu en semester till ända. Juli blev utifrån…

Helt rätt, ändå fel

Byggbranschen har det extremt tufft just nu. Förra veckan var…

Sjukhusen blöder inte

Radio Göteborgs huvudnyhet under måndagen var att sjukhusen blöder i…

Senaste nytt

Trafikanter uppmanas välja rätt väg

Utmed den enskilda vägen finns cirka 15 hushåll. Vägföreningen ansvarar…

Här hamnar det som spolas ner

Här på reningsverket i Älvängen hamnar det – allt som…

Ungdomar bjuds in till talangjakt

Förra året genomfördes en talangjakt för första gången på Mötesplats…

Pojke fick sår av intorkad avföring

En pojke med funktionsnedsättning led under förra året en längre…

Klassjoggen satte 1700 elever i rörelse

Konceptet finns sedan många år tillbaka i Trollhättan. I förra…

Väcker tankar

Bilderna från rasområdet på E6 i höjd med Stenungsundsmotet är…

Ett händelserikt sekel för Rune

Den 20 september 1923 föddes Rune Skog och uppväxten i…

Mycket kul i Medborgarhuset

Medborgarhuset i Alafors utgör platsen för de olika typer av…

SBTK klara för trean

Tre poäng krävdes för Skepplanda BTK i lördagens bortamatch mot…

Bil och älg i kollision

ALAFORS. Vid 06:45-tiden på lördagsmorgonen krockade en bil med en…

Kocevski segerskytt för Ahlafors IF

Ahlafors tog sin sjunde seger för året och tog sig…

SBTK kan säkra seriesegern

Skepplanda BTK har 41 inspelade poäng och leder division 4…

Andreas satsar på roadracing

Fordon med två hjul har alltid intresserat Andreas Kumpumäki och…