Om vi flyttar oss ett par decennium tillbaka i tiden fanns det gott om gatukök i kommunen. Allt eftersom infrastrukturen förändrats i samhällena har dessa verksamheter försvunnit.
– Jag har fått mycket kommentarer på Facebook, aleborna har längtat efter att jag skulle öppna, förklarar Linda Larsson samtidigt som hon tar beställningen av en halv special.
– Trots att jag bara har haft öppet en kort period så har jag redan hunnit få återkommande kunder. De önskar inget annat än att Alegrillen ska kunna leva vidare och det känns så klart jätteroligt, förklarar Linda Larsson.
Vad vill du säga om menyn?
– Det är klassisk gatuköksmat som gäller. Jag har valt att köra på högrevsburgare och det tycks vara uppskattat. Vidare är det hel- och halv special, kebabrulle och så vidare. Jag erbjuder även stekt strömming med mos. För övrigt är moset en väldigt viktig detalj i ett gatukök.
Vad är hemligheten?
– En massa smör, grädde och mjölk.
Har du någon egen favorit på menyn?
– Jag föredrar en fifty-fifty med vitlökssås. Det innebär hälften mos och hälften pommes.