Midhet Trnjanin kom till Sverige från Bosnien 2000. Hans fru arbetade inom fiskindustrin och det var så som Midhet fick upp intresset för yrket.
– Jag öppnade Lilla Edets Fisk den 3 mars 2008. Jag stortrivs verkligen och samarbetet med Patrik Johansson på ICA Boström fungerar helt suveränt.
Under åren har Midhet utvecklat ett särskilt band till Lilla Edet och fiskbilens kunder.
– Jag har verkligen mina kunder att tacka för mycket, de ger mig kraft och gör att jag trivs här, säger han.
Lilla Edets Fisk har ett gott anseende och kunderna kommer inte bara från den egna kommunen.
– Nej, det är folk från Ale, Trollhättan och Ljungskile som kommer för att köpa de delikatesser som jag tillhandahåller, förklarar Midhet.
Högtider som jul, påsk och midsommar innebär försäljningstoppar, men även säsongen för kräftskiva genererar ett uppsving.
– Sedan spelar väderleken in. Jag säljer betydligt mer skaldjur när det är soligt och varmt jämfört med en gråmulen eller regnig dag.
– Nu ser vi fram emot makrillsäsongen som drar igång i maj.
Av alla havets delikatesser, vad uppskattar du mest personligen?
– Skaldjur och då är kräftor min absoluta favorit. Jag ska koka dem själv.
Vilka fisksorter går mest?
– Det är lite säsongsbetonat. Makrill och hel röding är populärt liksom grillfisk i form av lax, havskatt, hälleflundra och tonfisk.
Säljer du mycket ostron?
– Nej, det går inte hem i Lilla Edet. Musslor och krabba går betydligt bättre.
Hur har du påverkats av inflationen?
– Självklart har jag precis som alla andra drabbats av ökade kostnader. Det gäller dock att hitta en bra balans och jag försöker hålla en vettig prisbild som gör att kunderna väljer att komma hit.
Nu är vårvärmen här – det gillar du?
– Ja, det är verkligen skönt! Då är det verkligen skäl att fira med lite skaldjur, skrattar Midhet Trnjanin.
Midhet Trnjanin firar 15 år med sin fiskbil som står parkerad utanför ICA Boström i centrala Lilla Edet.